w<q

Na restaurant en wijnbar opent Nonam ook boetiekhotel

GENT – Met de inhuldiging van een prachtig en charmant boetiekhotel in een recent gerenoveerd historisch pand uit 1739, zorgen ondernemer Arne Van Wambeke en chef Karel Van Oyen voor een unicum in Gent. In het Patershol, op de hoek van de Sluizekenkaai en de Grauwpoort, zijn nu tien hotelkamers geopend, een ideale aanvulling op het recent geopende en gelijknamige Nonam restaurant en wijnbar. Verblijven in hartje Gent, op een boogscheut van het Gravensteen, wordt in Nonam gezelliger en intiemer dan ooit.

Vlak na de opening in februari van restaurant Nonam (genoemd naar dochter Manon van mede-eigenaar Arne Van Wambeke) viel de horeca stil door de COVID-19 pandemie. Wie dacht dat de jonge getalenteerde chef en mede-eigenaar Karel Van Oyen teneergeslagen zou zijn, heeft het volledig verkeerd. Gesterkt door het zeer positieve onthaal van zijn “sharing boxes” tijdens de lockdown en het onmiddellijke succes van zijn restaurant en wijnbar nog net voor, en sinds het einde van de lockdown, bouwt de voormalige succesrijke chef van restaurant Vinto (Kruisem) voort op zijn elan.

In de wijnbar wordt hij bijgestaan door sommelier Joery De Lille, beste sommelier van België 2017. Joery zorgt voor een selectie van speelse, frisse en geraffineerde Europese wijnen die mooi aansluiten bij het verhaal dat Nonam brengt. Je kan er terecht voor allerlei bar bites, sharing plates en verschillende dessertjes zodat je met vrienden op een losse en ongedwongen manier ook kan dineren in de wijnbar.

Place to stay

Arne en Karel, ondernemers in hart en nieren, willen van het etablissement nu ook een “place to stay” maken waar hun gasten zich zo goed voelen… dat ze er ook blijven slapen! “Ik heb al heel mijn leven een hotel willen openen, nu komt het er eindelijk van”, zegt Arne. “Als test heb ik een B&B gerund in Latem. Toen ik dit mooie oude gebouw zag, naast Parkje Sluizeken in het Patershol, was ik er meteen verliefd op.”

De 10 uitzonderlijk verzorgde suites en kamers die nu open zijn voor het publiek stralen elk een eigen look & feel uit. De samenvloeiing van een historisch pand met een uiterst comfortabel en eclectisch interieur, gecombineerd met luxueuze afwerkingen in messing en marmer, creëert een karaktervolle sfeer en maken van dit kleine hotel een echte “beauty” zoals Gent er nog geen kende.

Over de oprichters

Arne Van Wambeke baat al 12 jaar restaurant Cassis uit op de Vrijdagsmarkt in Gent en runt eetcafé de Rotse in Dikkelvenne. Karel Van Oyen studeerde af aan hotelschool Spermalie in Brugge in 2007 en deed vervolgens ervaring op bij gerenommeerde restaurants in het buitenland (Parijs, Londen) en bij Hertog Jan. Ondernemer in hart en nieren, startte Karel Home Cooking De Nootelaar om daarna zijn eigen restaurant op te richten in 2016. Samen met zijn team behaalde hij met zijn Vinto 15/20 in Gault & Millau. Karel is ook één van de oorspronkelijke chefs van Jong Keukengeweld. In juni 2019 zette Karel een punt achter zijn Vinto verhaal om in 2020 een nieuw hoofdstuk te beginnen: Nonam.