0a7f5f40-bb6b-11ea-a088-e87afc248e57_web_scale_0.089056_0.089056__ (1)

Trio opent gloednieuwe klimzaal in Gent

GENT – Rotsklimmen zonder beveiliging, of ook wel boulderen genoemd, komt steeds meer op. Gevaarlijk is het niet want de muren zijn minder hoog dan bij beveiligd muurklimmen en je landt op zachte valmatten. Fans van de sport Lieven De Vlaminck (39), Jan van Hecke (33) en Koen Baekelandt (24) openen vanaf september de deuren van hun gloednieuwe Rhino Boulder Gym in de Brugse Poort.

Gentse klimmers krijgen er binnenkort een toplocoatie bij om hun favoriete sport te beoefenen. In de ruime hangars diep verborgen in de Kaarderijstraat, die voorheen gebruikt werden als opslagplaats voor textiel, openen Lieven, Jan en Koen de Rhino Boulder Gym. Het domein van 1.600 vierkante meter zal bestaan uit twee grote klimzalen, een cafetaria, bar, kleedkamers en een polyvalente ruimte voor yoga of kinesitherapie.

Open sfeer en community

Boulderen is op enkele jaren tijd uitgegroeid van een nichediscipline tot een echte hype én een olympische sport. “We moesten geen vijf jaar meer wachten om zo’n zaak te openen. Anders waren anderen ons zeker voor geweest”, zegt het trio. Bij boulderen gaat het om het bouwen van de routes, een puzzel die anderen dan moeten oplossen door een combinatie van lenigheid, kracht en creativiteit. Stevige inspanningen en sociale interactie staan centraal. “Er heerst een heel open sfeer in de scene. De deur staat open voor beginners en experts, voor mensen uit de buurt en daarbuiten. We willen hier dan ook een echte community opbouwen.”

Hierbij willen ze de Brugse Poort zoveel mogelijk betrekken. “We vinden het belangrijk om ons hier goed te integreren en een meerwaarde te vormen voor de buurt”, klinkt het. Mensen kunnen zowel eenmalig komen proberen, als een beurtenkaart of abonnement kopen.