CGA slotevent mondmasker nl 216

Colruyt Group Academy schenkt 50.000 mondmaskers aan Special Olympics Belgium

MELLE – Vandaag overhandigde Colruyt Group Academy samen met haar partners de eerste 1.000 mondmaskers – van een totaal van 50.000 – aan Special Olympics Belgium, de organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking. De maskers werden de afgelopen maanden vrijwillig genaaid door 8.000 klanten van Colruyt Group. Verschillende zorginstellingen en atleten uit de buurt van Melle waren aanwezig om de maskers in ontvangst te nemen.

Tijdens de coronacrisis verdeelde Colruyt Group Academy samen met haar partners – Devos Lemmens, Balade, Elvea, Jules Destrooper, Côte d’Or, Tiense Suiker, Spa, Bru, Tempo en Sunlight – doe-het-zelf-naaipakketten voor mondmaskers. Elk pakket bevatte materiaal voor zo’n dertigtal maskers, waarvan gevraagd werd er 25 kosteloos terug te sturen naar Colruyt Group Academy voor herverdeling naar zorginstanties. Meer dan 8.000 klanten en medewerkers gingen met de gratis pakketten aan de slag en creëerden zo maar liefst 183.000 mondmaskers voor de zorg.

“Met dit initiatief wilden we actief ons steentje bijdragen om de zorginstellingen van voldoende herbruikbare mondmaskers te voorzien. Het was hartverwarmend om te zien hoeveel van onze klanten en medewerkers vrijwillig aan het naaien sloegen ten voordele van de meest kwetsbare personen in onze samenleving”, vertelt Eric Vanophalvens, verantwoordelijke voor Colruyt Group Academy.

Boost voor het sociale leven

Van de 183.000 vervaardigde maskers voor de zorg schenken Colruyt Group Academy en partners er 50.000 aan de Special Olympics Belgium. Vandaag kwamen atleten en begeleiders uit de buurt van Melle langs bij Colruyt Group Academy om de eerste 1.000 mondmaskers in ontvangst te nemen.

“Onze atleten zijn een heel kwetsbare groep, voor wie het gedwongen sociaal isolement niet makkelijk te begrijpen was. Mondmaskers beschermen de atleten niet alleen tegen het virus, maar stellen hen ook in staat hun sociale en sportieve activiteiten op een veilige manier te hervatten. De positieve impact van de maskers die Colruyt Group Academy en haar partners doneren, reikt dan ook veel verder dan louter het materiële”, vertelt Zehra Sayin, CEO van Special Olympics Belgium.

Coronaproof high five

Tijdens de overhandiging in de Colruyt Group Academy te Melle, waar men het hele jaar door workshops kan volgen, konden de atleten van Special Olympics Belgium en medewerkers en partners van Colruyt Group Academy zich wagen aan een coronaproof high five door plexiglas. Dat men elkaar terug op veilige afstand kan ontmoeten, geeft moed aan de atleten, begeleiders en trainers.

“Toen alle sportieve activiteiten noodgedwongen stillagen tijdens de lockdown, heerste een gevoel van verslagenheid bij de atleten. Sinds enkele weken hebben we de trainingen gelukkig kunnen hervatten, met aandacht voor social distancing”, vertelt Hubert Van Damme, verantwoordelijke bij VE Tennis Standaard-Wetteren, waar verschillende atleten van Special Olympics Belgium sport beoefenen.

“Zonder mondmaskers is het voor de atleten onmogelijk om aan sport te kunnen doen”, vult Katrien Taillieu, verantwoordelijke bij Octopus Merelbeke-Melle, aan. “De hartverwarmende steun van Colruyt Group Academy staat onze atleten toe met een positief gevoel de zomer in te stappen.”

In de loop van komende weken zullen Colruyt Group Academy en partners nog een groot aantal maskers overhandigen aan atleten en hun begeleiders in de zorginstellingen op verschillende locaties.