thumbnail_clip_image001

Pop-Up Plezante & Uitzonderlijke Planten strijkt opnieuw neer in Gent

GENT – Van donderdag 2 juli tot en met zondag 5 juli vindt de pop-up PUP (Plezante & Uitzonderlijke Planten) plaats op Dok Noord te Gent. Groene kamerplanten zijn de kern van het verhaal, al kunnen deze best grijs, roze of geel zijn. Het aanbod is zeer uitgebreid en komt vers van de kwekers. Alle Gentse plantenliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens dit weekend.

De millennials van vandaag zijn gek op planten. Het gaat niet om één enkele sanseveria of cactus op de vensterbank. Neen, de millennials houden van een volle, groene kamer. De organisatoren van PUP zijn uit hetzelfde hout gesneden; jong en plantparents van meer dan 134 planten in huis. Planten in huis zorgen voor gezelligheid en meer leven. Wie zich laat omringen door de natuur, kan gemakkelijker ontstressen. Een natuurlijke omgeving heeft een therapeutisch potentieel. Vandaag is de nood ook hoog aan een rustige plek. En daar zorgen plantjes voor. Daarnaast zuiveren planten de lucht en helpen ze de vochtigheidsgraad op peil te houden.

De groene vingers van Gent kunnen het weekend van 2 tot en met 5 juli hun hart ophalen in de urban jungle van PUP te Gent.

Meer dan 3000 plantenliefhebbers

PUP is een reizend pop-up concept en doet verschillende steden aan. De pop-up van planten had eerder al succesvolle edities in Kortrijk, Ronse, Brussel en Leuven met meer dan 3.000 plantenliefhebbers per editie. Naast het aanbod van groene, roze en grijze plantjes, wordt er het belang van groen in huis veelvuldig aangeduid. Bovendien staat het team van PUP klaar met raad en daad over de kamerplanten. Ook worden er verschillende workshops georganiseerd over plantjes verpotten en stekken.

Belgische sierteelt

Het aanbod bestaat uit groene kamerplanten. De populaire philodendrons, calathea’s en alocasia’s zijn van de partij. Toch gaan er heel wat minder bekende, maar uiterst bijzondere soorten mee op zwier naar Gent. Het grote voordeel van deze kortstondige pop-up is het grote aanbod en de versheid van de plantjes. De organisatie gaat immers continu op zoek naar nieuwigheden in het kwekerslandschap en haalt ze vlak voor de pop-up op in de serres. De band met de kweker staat dan ook centraal.

“Voor PUP is het belangrijk dat we weten waar onze plantjes vandaan komen. Op die manier kennen we het verhaal en helpen we de plantenliefhebbers de juiste verzorging te geven”, zegt de organisatie. De Belgische sierteelt voorziet 66% van het aanbod.

Maatregelen

De pop-up zal plaatsvinden in een grote ruimte op Dok Noord, waarbij de afstand gegarandeerd kan worden. Het pand laat een maximale capaciteit van 70 personen toe en dit zal strikt opgevolgd worden. De collega’s op Dok Noord voorzien graag een hapje en een drankje mochten er wachtrijen ontstaan. De organisatie vraagt om zelf te voorzien in een mondmasker en handschoenen. Bij het binnenkomen en buitengaan van de pop-up store wordt alcoholgel voorzien. Safety first!