New Project

Syntra Midden-Vlaanderen gaat digitaal

ZELE – Op 27 juni organiseert Syntra Midden-Vlaanderen een eerste volledig digitale infodag over het nieuwe programma aanbod van de opleidingen. Van 9u tot 17u kunnen kandidaat cursisten kennis maken met docenten en de cursussen via online infosessies, chatsessies, video opnames, enz…

De corona-crisis bracht heel wat uitdagingen, maar ook enkele kansen. Syntra Midden-Vlaanderen heeft zich op ‘turbo-speed’ gedigitaliseerd, zodat zijn cursisten vanop afstand de lessen konden volgen. Meer dan 50% van de lessen is zo de voorbije maanden opgevangen. Deze golf van digitalisatie is momenteel ook van toepassing op de events van Syntra. Op 27 juni 2020 organiseert het opleidingscentrum daarom zijn allereerste digitale infodag.

Met eigen ogen zien en de sfeer opsnuiven

Een infodag is hét moment waarop geïnteresseerden in Syntra met hun vragen terecht kunnen bij een docent, de praktijklokalen met eigen ogen kunnen bekijken of de sfeer opsnuiven van enkele demolessen. Tijdens deze digitale infodag is dat niet anders, maar dan toch weer wel: denk dan aan live interviews met docenten, een virtuele rondleiding in de campussen en natuurlijk veel foto’s en video’s die de opleidingen tot leven te brengen en een realistische kijk geven op de diverse beroepen.

Nieuwe, niet-traditionele opleidingen

“Daarnaast is dit ook het ideale moment om enkele van onze innovatieve opleidingen in de kijker te zetten: de ‘Syntra-eye-catchers’”, zegt Joris Naert van Syntra Midden-Vlaanderen. “Dit zijn opleidingen die naadloos aansluiten bij de maatschappelijke noden en trends van vandaag. Denk aan een e-learning expert, video content creator, coach circulaire economie, maar ook een verwerker van algen, installateur elektrische laadpalen of IoT-technicus smart buildings.”

Als kers op de taart van deze infodag, worden er enkele co-creatie sessies georganiseerd. Deelnemers aan deze sessies kunnen meebouwen aan de opleidingen van de toekomst (bijv. constructeur tiny houses) en wat zij graag zouden leren tijdens deze opleidingen.

De infodag van Syntra Midden-Vlaanderen gaat door op 27 juni 2020, van 9 uur tot 17 uur. Deelnemen kan via de website: www.infodag-syntra.be