Acr1243205534656-768815

Overname lanceert team.blue in Turkije

GENT – De Turkse hostingprovider Natro sluit zich aan bij team.blue. Met de overname breidt het Gentse team.blue zijn voetafdruk uit naar de snelgroeiende Turkse regio. CEO Jonas Dhaenens: “Het is verfrissend om te zien hoe Natro’s visie perfect aansluit bij wat we willen bereiken bij team.blue. Het aanbieden van gebruiksvriendelijke en betrouwbare digitale tools voor bedrijven in Turkije staat centraal in de missie van Natro. Ik ben verheugd om de meer dan 70 nieuwe collega’s te verwelkomen die deze belofte voor de Natro-klanten elke dag waarmaken.”

Natro werd opgericht in 1999 in Turkije. De hostingprovider heeft een uitgebreid productassortiment met domeinnamen, webhostingoplossingen, e-mail, virtuele servers en verschillende beveiligingsoplossingen. Met meer dan 120.000 klanten en 500.000 geregistreerde domeinnamen, bekleedt het leidende posities in meerdere marktsegmenten.

Het Turkse webhosting- en applicatiesegment heeft meer dan 80 miljoen potentiële klanten. Het heeft de afgelopen jaren goede vooruitgang geboekt en biedt een uitstekend groeipotentieel in een veelbelovende omgeving.

Verdere uitbreiding in het gebiex

team.blue verwerft nu 100% van de Natro-aandelen van de huidige eigenaren. Het bedrijf met 70 medewerkers in het kantoor in Instanbul zal blijven opereren onder leiding van het huidige managementteam, geleid door CEO Nedim Mitrani. Samen met team.blue zet Natro haar ambitieuze plannen voor verdere uitbreiding in het gebied voort.

Tolga Kabakci en Hüseyin Caymaz, oprichters van Natro: “Voor ons was het erg belangrijk om ons levenswerk in goede handen te leggen. team.blue is een van de toonaangevende Europese hosting bedrijven, geleid door ondernemers zoals wij, en was daarom de ideale partner voor deze grote beslissing. Het klikte vanaf het begin.”