initiatiefnemers Carine Bea Patricia (vlnr)

Uniek bordspel voor kinderen met een mentale beperking

GERAARDSBERGEN – Streekmotor23 ondersteunt als streekfonds in Zuid-Oost-Vlaanderen lokale projecten die mens en omgeving ten goede komen. De initiatiefnemers van de projecten zamelen eerst via crowdfunding bij bedrijven en inwoners in de regio middelen in. Streekmotor23 verdubbelt dit bedrag, dankzij de steun van haar partners. Een mooie hefboom waarbij de bedrijven lokale impact creëren in de streek waar ze actief zijn voor doelgroepen die het niet altijd makkelijk hebben.

Vijf projecten ontvangen in 2020 op deze manier steun via Streekmotor23. Eén ervan is recent gestart met de crowdfunding: de VZW Astertechnics uit Geraardsbergen is in de regio gekend om haar activiteiten, kampen en workshops voor jongeren rond wetenschap, technologie en ontwikkeling. Met een heus FABsolutely LABulous FABLAB wil Astertechnics ondernemerschap van jongeren stimuleren met bijzondere aandacht voor gelijke kansen voor iedereen.

Bordspel

Zo kwamen Patrica, Bea en Carine op het idee om voor kinderen en jongeren met een mentale beperking een groot bosbord-gezelschapsspel te ontwikkelen. In het FABLAB worden de onderdelen gemaakt met 3D-printers, vinyl- en laser-cutters. De 15-jarige Sjouke Van der Pulst zorgt voor de illustraties van de 40 doe-opdrachten. Alles gaat in één rugzak, klaar om mee naar het bos te nemen.

Geef jij de jongeren ook een extra steuntje ?

Voor de aanmaak van de drie grote spellen is Astertechnics gestart met een crowdfundingcampagne. Het doel is om 2.350 € op te halen om zo het materiaal te kunnen aankopen voor de spellen. Ook zal er nog een bijkomende vinylcutter, een lasapparaat en vijf laptops aangekocht worden. Dit stelt Astertechnics in staat om hun activiteiten voor specifieke doelgroepen nog verder uit te breiden.

Na anderhalve week staat de teller al op 50% van het in te zamelen bedrag.

Bedrijven die willen bijdragen aan dit project kunnen hier terecht: https://www.streekmotor23.be/project/27336