Silverfin co founders Silverfin co-founders Tim Vandecasteele (left) and Joris Van Der Gucht (right) (PRNewsfoto/Silverfin)

Silverfin rondt kapitaalronde met toonaangevende Europese tech-investeerder

GENT – Vandaag kondigt het Gentse softwarebedrijf Silverfin zijn kapitaalronde met Hg aan, een toonaangevende Europese tech-investeerder. De serie B-investering zal worden gebruikt om de internationale expansie van het bedrijf te ondersteunen. “Deze investering is een duidelijke erkenning voor het potentieel van onze technologie en ons team”, klinkt het.

Silverfin werd opgericht in 2013 in Gent en heeft nu kantoren in Londen, Amsterdam en Kopenhagen. Het bedrijf telt meer dan 650 toonaangevende accountantskantoren als klant in 11 landen in Europa en Noord-Amerika, waaronder alle ‘Big 4’ (Deloitte, PwC, EY en KPMG) en het advieskantoor BDO.

Joris Van Der Gucht, medeoprichter van Silverfin: “Ons platform is het centrale zenuwstelsel waarop duizenden bedrijven en hun accountantskantoren vertrouwen voor een efficiënt en effectief financieel beheer, onafhankelijk van het boekhoudpakket dat ze gebruiken. De software beperkt de tijd die de number crunchers in rapportering steken. De gegevens van klanten worden automatisch ingevoerd, up-to-date gehouden en geanalyseerd. Zo kunnen de financiële experts dankzij accuratere en betere data meer tijd in hun adviezen steken.”

Technologie in de accounting sector stimuleren

Technologie is de drijvende kracht voor innovatie en verandering in de sector. De afgelopen maanden en de COVID-crisis hebben aangetoond waarom de accounting sector zijn digitale transformatie moet versnellen. We merken een snelle verschuiving naar werken op afstand en cloud technologieën, zodat accountants hun klanten digitaal kunnen ondersteunen, ongeacht de bedrijfsomstandigheden.

“Ook voor de COVID-crisis vertelden onze klanten dat Silverfin hun kantoor efficiënter en succesvoller had gemaakt”, vertelt Van Der Gucht. “Silverfin geeft hen gemakkelijk toegang tot de benodigde data om hun werk uit te voeren en hun klanten te adviseren. Bovendien wordt hun compliance en rapportage volledig geautomatiseerd. Tot slot geeft Silverfin hen ook de nodige tools die ze nodig hebben voor de digitale transformatie van hun kantoor en dienstverlening.”

Hg investeert

Joris Van Gool, partner bij Hg, zei: “Na een aantal jaren Silverfin in actie te hebben gezien in ons portfolio, waren we onder de indruk van de technologie en het potentieel dat het de boekhoudsector biedt. We zijn verheugd dat we het Silverfin-team kunnen ondersteunen terwijl het bedrijf internationaal blijft groeien.”

Hg heeft een uitgebreide ervaring met software businesses in de accounting sector. Silverfin is de 14e investering van Hg in de afgelopen 15 jaar, met een totaal van ongeveer €1,8 miljard aan geïnvesteerd kapitaal in deze sector alleen al. Hun ruime internationale ervaring in de sector en hun technologie expertise maakt Hg de perfecte partner voor de volgende fase van Silverfin.

Tim Vandecasteele, mede-oprichter: “We willen de voordelen van Silverfin naar meer klanten brengen en het platform ontwikkelen om een ​​nog grotere impact te hebben op hun bedrijfstransformatie. Deze investering van Hg zal ons helpen onze productontwikkeling te versnellen en ons te voorzien van de nodige inzichten in de snel evoluerende wereld van boekhouding.”