Schermafbeelding 2020-06-09 om 11.45.43

Open deuren zonder kans op besmetting met de Safe2Handle deuropener

KLUISBERGEN –  De verspreiding van bacteriën en virussen tegengaan is een hele uitdaging. Om besmetting met bijvoorbeeld COVID-19 via de handen te voorkomen is het daarom aangeraden deuren ‘handsfree’ te openen en te sluiten. De Safe2Handle deuropener van Bekina Indurub uit Kluisbergen monteer je eenvoudig en snel op de bestaande cilindrische deurklink. Zo open en sluit je makkelijk deuren met je onderarm of elleboog. 

Iedereen wil uiteraard terug naar het normale leven, maar alleen als dit op een veilige manier kan. “De basis van ons ontwerp ligt bij Materialise die een aantal 3D-geprinte oplossingen bracht voor het handenvrij openen van deuren. Het was ons al snel duidelijk dat 3D-printen alleen niet volstaat om aan de grote vraag te voldoen (bedrijven, overheidsinstellingen, scholen, rusthuizen, …). Spuitgieten is de oplossing”, verklaart Vanessa Verbeken, Area Sales Manager bij Bekina Indurub.

Duurzaam ondernemen en innovatie

Duurzaam ondernemen zit in het DNA van Bekina Indurub. “We willen bijdragen tot het indijken van de verspreiding van het COVID-19 virus en onze verantwoordelijkheid als Belgisch productiebedrijf opnemen. Met de ontwikkeling van dit product willen we het risico op besmetting verminderen en virusvrije klinken voorzien in gebouwen en op openbare plaatsen”, zegt Rik Langerock, Managing Director.

Makkelijk is het sleutelwoord

Safe2Handle is makkelijk te installeren én makkelijk te gebruiken. Deze deuropener is gemaakt uit de goed recycleerbare kunststof PP (PolyPropyleen). Dankzij het gladde oppervlak is het ook makkelijk te reinigen. Bijkomend voordeel is dat de Safe2Handle makkelijk te demonteren is zonder de bestaande deurklink te beschadigen. Dankzij de anti-slip rubberen strips blijft de Safe2Handle netjes op zijn plaats en past hij op elke klink met 16 tot 22 mm diameter.

Bekina Indurub werd 50 jaar geleden opgericht in Kluisbergen in het hart van de Vlaamse Ardennen. Dé specialiteit van Bekina Indurub is het spuitgieten op maat met een focus op flexibele en high-end kunststoffen. Sinds 2018 is Bekina Indurub Cradle-to-Cradle gecertificeerd (brons) voor het spuitgieten van producten op basis van hoogwaardige harde en flexibele kunststoffen. Het bedrijf met 20 medewerkers realiseerde in 2019 een omzet van 5,2 miljoen euro.

Meer informatie vind je op www.safe2handle.be en www.bekina-indurub.com