ASTENE/DEINZE – Toen El Vagabundo vanwege corona niet langer catering aan huis kon verzorgen, schakelde zaakvoerder Thijs Beddeleem over op het verdelen van taco boxen, een leuke en originele manier van take-away/delivery. Inmiddels bezorgde hij al zo’n 1000 personen een heerlijke Mexicaanse avond.
Thijs Beddeleem (24) besloot na enkele verruimende werkjaren en ervaringen in sterrenzaken als ‘Tickets’ in Barcelona en ‘Publiek’ in Gent om zelfstandig te worden. Zo startte hij een klein jaar geleden met El Vagabundo. “In een wereld zonder covid-19 zijn we vooral bezig met catering bij mensen thuis, voor bedrijven en homecooking”, zegt Thijs. “We verkiezen om niet te werken volgens het “klassieke” diner geburen. Wel bieden we een tasting-menu aan in verschillende stijlen zoals: Mexicaans, Midden-oosters, Mediteraans, Nordic cuisine,… Eigenlijk is er dus van alles mogelijk op vraag. We zetten verschillende borden op tafel. Grote, kleine, kommetjes om te dippen, fingerfood, etc… Voor ieder wat wils.”
DIY taco pakket aan huis
Door de uitbraak van het corona virus kon El Vagabundo zijn activiteiten niet langer uitvoeren en was Thijs dus verplicht om zijn business model wat aan te passen. Drie weken geleden startte hij daarom met het verdelen van taco boxen. Thijs legt uit: “We bezorgen een leuk DIY taco pakket aan huis in Oost-Vlaanderen met heerlijk traag gegaard varkensvlees, verse maïs tortilla’s, verschillende garnituren, 3 salsa’s, side dishes en heerlijke bijpassende cocktails van onze Gentse vrienden van Dorst. Er bestaat ook een afspeellijst op Spotify met El Vagabundo muziek om de beleving totaal te maken.”
En dat blijkt een succes. Na drie weken kon El Vagabundo al bijna 1000 mensen laten genieten van een traditioneel gemaakt Mexicaans feestmaal. “De reacties zijn zeer positief. Mensen vinden het origineel. Het is eens een andere manier om een lockdownavond in te vullen met heel het gezin. Vooral het feit dat je de tafel kan vullen met verschillende potjes om te delen en de bijpassende muziek maken het gezellige plaatje compleet.”
Snel terug naar normale gang van zaken
Thijs ziet er dan ook wel muziek in om dit concept eventueel op maandelijkse basis verder te zetten na corona. Toch kwam er veel kijken bij deze ommezwaai. “Ik moet vooral mijn vriendin bijzonder hard bedanken. Zij heeft mij geholpen op organisatorisch vlak”, zegt Thijs. “Het was een goede oplossing om de corona-tijd te overbruggen, maar ik hoop vooral dat we snel terug aan de slag kunnen zoals normaal en de private diners opnieuw kunnen opstarten.”
Thijs heeft trouwens nog grootse plannen met zijn bedrijf. “Voorlopig wordt alles nog gemaakt in de keuken van ‘de mama’. Dat gaat, maar het is natuurlijk geen professionele keuken. Op termijn zou ik graag ergens een professionele keuken samen met polyvalente ruimte hebben om mensen te kunnen ontvangen. Bij voorkeur in de buurt van een bedrijventerrein zodat we in de week kunnen focussen op bedrijfsetentjes en vergaderingen en in het weekend zowel in huis als op locatie evenementen verzorgen.
Wie ook een Mexicaanse avond wil boeken, kan het bestelformulier vinden op de facebook en Instagram pagina van El Vagbundo.