ziphius

Ondernemer Chris Cardon schenkt 1.500 handgels aan Oost-Vlaamse woonzorgcentra

WACHTEBEKE/OUDENAARDE/GENT – Chris Cardon, CEO van biotechbedrijf Ziphius, deed op donderdag 14 en vrijdag 15 mei drie schenkingen van 500 handgels aan drie woonzorgcentra in Oost-Vlaanderen. De voorbije weken deed hij dat ook al eens in drie woonzorgcentra in West-Vlaanderen.

Ditmaal waren het OCMW-zorgcentrum in Wachtebeke, het Heilig Hart in Oudenaarde en Ter Rive in het centrum van Gent aan de beurt. “Als ondernemer wil ik graag mijn steentje bijdragen om de grote noden in de zwaar getroffen woonzorgcentra te helpen ledigen”, aldus Chris Cardon. “Handgels produceren behoort niet tot onze corebusiness maar toen de pandemie uitbrak, hebben we besloten om vanuit sociale overweging ook een nieuwe lijn op te starten voor handgels. We stellen vast dat onze schenkingen meer dan gewaardeerd worden door de directies van de woonzorgcentra.”

“Drie partnerbedrijven (De Rocker Logistics uit Wetteren, Lecot uit Kortrijk en financieel adviesbureau Scopius uit Gent) hebben deze giften mee mogelijk gemaakt, en we danken ze voor hun steun”, vervolgt Cardon. “Ook de sympathie betuigingen én de aanwezigheid van de lokale burgemeesters of schepenen gaven deze actie een bijzonder cachet.”

Weerbaar gen tegen corona

Chris Cardon leidt met Ziphius een biotechbedrijf dat aan fundamentele research doet in samenwerking met de Universiteit Gent. Ziphius probeert het menselijk gen te versterken tegen opkomende virussen. Begin dit jaar werd de strategie unilateraal gefocust op het zoeken naar een weerbaar gen dat kan leiden naar een vaccin tegen corona, vaccin dat in een volgende fase moet geproduceerd worden door de big farma. Volgens Chris Cardon zijn de resultaten in het onderzoek meer dan veelbelovend.