Waylay_founders-min

Gentse IoT-scale-up Waylay kondigt samenwerking aan met EPAM

GENT – IoT-automatiserings- en analysesoftwarebedrijf Waylay kondigde vandaag een samenwerking aan met EPAM Systems, Inc, een toonaangevende wereldwijde leverancier van diensten voor digitale platformengineering en softwareontwikkeling. De samenwerking is een antwoord op de toenemende vraag van klanten naar geavanceerde technologieën die helpen meer bedrijfswaarde te genereren van IoT-gegevens.

Waylay en EPAM zullen samenwerken om complexe geïntegreerde IoT-oplossingen te bouwen en te ontwerpen die bestaande processen optimaliseren om klanten in staat te stellen de klantbetrokkenheid te vergroten en efficiëntie te verbeteren. De samenwerking zal de kloof tussen de klant, die nood heeft aan geavanceerde gegevensverwerking, en de implementatie van deze nieuwe technologieën verkleinen .

IoT-gegevens operationeel maken door automatisering en analyse

Bedrijven investeren fors in het verkrijgen en opslaan van gegevens van verschillende bronnen om initiatieven voor digitale transformatie te stimuleren. Deze gegevens worden tegenwoordig ook ingezet om nieuwe inkomstenstromen te genereren. Het gebruik van dergelijke real-time IoT-sensorgegevens is bijzonder uitdagend en vereist vaak een complexe mix van technologieën en vaardigheden.

Waylay brengt de technologie, EPAM de end-to-end expertise

De technologie van Waylay is complementair aan IoT-platformen, waardoor het vooral aantrekkelijk is voor ondernemingen met lopende IoT-projecten die op zoek zijn naar verbetering of uitbreiding van hun software. Waylay biedt een complete set tools voor gegevensautomatisering en analyse, die afzonderlijk of samen kunnen worden gebruikt binnen één modulair platform dat kan worden geïntegreerd met elke IoT-apparaatbeheer cloud.

“Deze nieuwe samenwerking zal de adoptie van slimme geautomatiseerde IoT-oplossingen versnellen voor onze klanten in verschillende sectoren”, zegt Nikolai Frolov, Senior Director, Account Management, EPAM Nederland. “Door EPAM’s diepgaande integratie-expertise te combineren met Waylay’s geavanceerde automatiseringstechnologie kunnen klanten een aanzienlijke stijging van het IoT-rendement zien door verbeterde operationele efficiëntie, betere klantenservice en verminderde kosten”, vult Piet Vandaele van Waylay aan.

Dankzij het partnerschap zal de Waylay-technologie voornamelijk ingezet kunnen worden in de industrie, het beheer van gebouwen en de productiesector, ter ondersteuning van toepassingen zoals conditiebewaking op afstand, voorspellend onderhoud, workflowoptimalisatie, alarmbeheer, diagnose van externe activa en service.

Lees meer over Waylay op www.waylay.io.