sfeer4

Maatwerkbedrijf Demival en VTI Deinze starten verkoop gelaatsschermen

DEINZE – Binnenkort mogen de winkels terug openen en iedereen is volop bezig met aanpassingen om het winkelen zo veilig mogelijk te laten gebeuren. Het extra beveiligen van uw medewerkers is daar een zeer belangrijk onderdeel van. Maatwerkbedrijf Demival uit Deinze start daarom met de verkoop van spatschermen via de website Faceprotection.be. “Spatschermen of gelaatsmaskers zijn comfortabel om te dragen en ze laten toe om de klanten met een glimlach vriendelijk te verwelkomen”, klinkt het.

De ontwikkeling van deze gelaatsschermen kent haar oorsprong in VTI Deinze, een referentieschool voor wetenschap en techniek. De school ontwikkelde in het begin van de coronacrisis gelaatsmaskers voor de zorgsector in de regio. Ook maatwerkbedrijf Demival vzw uit Deinze maakte gebruik van deze gelaatsschermen om haar productie gefaseerd opnieuw veilig op te starten en heeft intussen de gelaatsschermen als vast onderdeel van de veiligheidsmaatregelen aangenomen. Een nieuwe activiteit is hierbij ontstaan: Demival vzw is midden april 2020 gestart met het produceren van de gelaatsmaskers in opdracht van Zalm.biz bv.

Via Faceprotection.be worden de gelaatsmaskers sinds begin mei aangeboden aan zelfstandigen, scholen, zorgcentra en bedrijven.

Comfortabele bescherming

“Gelaatsmaskers zijn bij voorkeur te dragen in combinatie met een mondmasker. Het gelaatsmasker op zich is zeer licht om te dragen, je kan makkelijk blijven ademen en het creëert het geen irritatie aan en rondom de mond, aan de lippen of aan de ogen. Zeker in warmere omgeving kan het masker een comfortabele bescherming bieden. Het is evenwel aan te bevelen het masker regelmatig te reinigen met een doekje en ontsmettingsalcohol”, aldus Filip Walraeve, CEO Demival.

“Ondanks dat het masker gemaakt is van degelijke, professionele materialen zal het masker af en toe vervangen moeten worden. Het is aan te bevelen wekelijks of 14-daags, afhankelijk van de werksituatie, het masker te vervangen.”