thumbnail_WZC Sint-Jozef IMG_4880

Zonta Club Waasland zet zorgverleners in de bloemetjes

SINT-NIKLAAS/SINT-PAUWELS – Vandaag zetten de leden van Zonta Club Waasland met een heus tulpenfestival de zorgverleners van woonzorgcentra Hofstede en Sint-Jozef in de bloemetjes. Een teken van dank en respect voor hun ongelooflijke inzet in de woonzorgcentra tijdens de moeilijke Corona weken.

“Zorgverleners zijn stuk voor stuk professionele mensen, maar in deze bizarre tijden is er meer nodig dan professionalisme alleen om de ouderen bij te staan. Het is fantastisch hoe zij elke dag weer met een warm hart, een luisterend oor en een hartelijke glimlach klaar staan om de bewoners van de woonzorgcentra te verzorgen”, vinden ze bij Zonta Waasland. “Daarnaast kregen de zorgverleners echter ook heel wat bijkomende taken: de angst om besmet te worden opvangen, creatief omgaan met het gemis aan familiebezoekjes en de eenzaamheid, het verdriet om overleden leeftijdsgenoten samen verwerken. En dat allemaal terwijl hun persoonlijke gezins- en familieleven ook veel meer aandacht vergt.”

Oprechte dank

De leden van Zonta Club Waasland hebben het grootste respect voor de manier waarop de zorgverleners met deze zware professionele en emotionele druk omgaan en willen hen met dit tulpenfestival oprecht danken en een hart onder de riem steken om zo verder te doen.

Zonta Waasland maakt deel uit van Zonta International, een wereldwijde organisatie . Leden zetten hun diverse talenten in om mondig en actief de gelijkberechtiging van vrouwen te verdedigen. Ze ijveren voor een wereld waarin vrouwenrechten erkend worden als mensenrechten en waarin elke vrouw zich ten volle kan ontplooien. Waarin onderwijs voor alle meisjes toegankelijk is en waarin vrouwen en mannen op gelijke basis vertegenwoordigd zijn in de besluitvorming. In zo een wereld leeft geen enkele vrouw nog in angst voor geweld. De organisatie telt 29.000 leden wereldwijd, verspreid over 63 landen.