thumbnail_Foodbag BOX NL

Geen spaghettislag of wafelenbak door corona? Gentse Foodbag heeft oplossing

GENT – We blijven met z’n allen binnen en dat heeft ook een effect op ons verenigingsleven. Geen wafelenbak met de volleybalclub, de datum van de scoutsfuif werd verplaatst en de spaghetti-avond met de vrouwenbeweging uitgesteld. Kortom: clubkassen worden niet gespijsd. De Gentse maaltijdbox Foodbag en Gezinssport Vlaanderen bedachten dé oplossing: samen geven ze clubs, teams of vzw’s een financieel duwtje in de rug. Geregistreerde verenigingen krijgen een unieke code waarmee hun leden een Foodbag kunnen bestellen. Per maaltijdbox wordt tien euro aan de club in kwestie geschonken. Alle info vind je op www.foodbag.be/fanclub

Verenigingen kijken reikhalzend uit naar het einde van de coronacrisis. Hun leden tellen af om opnieuw samen te sporten, koken, toneelspelen, ravotten of pakweg kaarten. Bovendien kreunt ook hun clubkas onder dat hardnekkige virus. Foodbag en Gezinssport Vlaanderen slaan daarom de handen in elkaar.

Unieke code

Om verenigingen een financieel duwtje in de rug te geven, kunnen die zich registreren. In ruil ontvangen ze een code om te verspreiden onder hun leden.Voor elke gebruikte code (en bestelde maaltijdbox), wordt maar liefst tien euro geschonken aan de club die gelinkt is aan die unieke code. Aangesloten sportclubs van Gezinssport Vlaanderen krijgen er zelfs nog 2 euro bovenop! Hoe meer leden, vrienden of sympathisanten de code gebruiken, hoe meer geld in de clubkas stroomt.

Wie de unieke code gebruikt, krijgt op zondag of maandag een Foodbag voor z’n deur geleverd. Daarin zitten alle ingrediënten en recepten voor drie of vier gerechten voor één tot vijf personen. Je hoeft dus niet naar de supermarkt of je hoofd te breken over wat je ’s avonds op tafel tovert. Je kan ook kiezen voor allerlei extra’s als een fruitmand, ontbijtbox, cold pressed sapjes, een healthy snack of verse soep bijvoorbeeld. Handig! Zeker in deze bijzondere tijden. 

Voor alle non-profit verenigingen

Gezinssport Vlaanderen is dan wel een multisportfederatie die aanzet tot gezonde beweging, maar dat wil niet zeggen dat enkel sportverenigingen zich kunnen registeren voor deze actie. Alle verenigingen met een non-profitkarakter kunnen meedoen: van je sportclub over de jeugdbeweging, zorg- of onderwijsinstelling, seniorenverenigingen over culturele organisaties.

Je club of vereniging registreren kan hier: www.foodbag.be/fanclub