johanna

Gentse ondernemer brengt ode aan zijn vrouw met zelfgebrouwen bier

GENT – Microbrouwerijen zijn helemaal in! Wat voor Thomas Blomme als hobby begon, groeide uit tot brouwerij BlommeCaes. Dit voorjaar brengen ze hun eerste bier op de markt, de ‘Tripel Johanna’, een ode aan Hanne, de vrouw van Thomas.

Niet elke vrouw krijgt speciaal een biertje aan haar opgedragen, maar Hanne, de vrouw van Thomas Blomme, bezieler van Brouwerij BlommeCaes, mag trots zijn op ‘haar’ Tripel Johanna. Het is een nieuw, blond bier uit Gent. Een tripel van 8,5% alcohol met toetsen van sinaas. Het bier wordt gemaakt met drie verschillende gerstmouten en Duitse aromahop. Kortom, een bier vol pit met een fruitige toets, dankzij de vergisting op hogere temperatuur. En wat meer is, met liefde gemaakt!

Story imageVan hobbyist naar microbrouwerij

In 2017 begon Thomas te experimenteren met een startpakket ‘bierbrouwen’ wat al snel leidde tot eigengemaakte receptjes. Om zijn theoretische kennis aan te scherpen, volgde hij in avondonderwijs een cursus fermentatietechnieken. Met de geleerde techniek en een portie creativiteit en drang naar experiment, verfijnt hij nu verschillende recepten. Tripel Johanna wordt het eerste recept dat de woonkamer verlaat en te koop zal zijn voor het bredere publiek. Hiervoor doet Thomas beroep op Brouwerij Craywinckelhof die het recept in grotere oplage brouwt.

Koop lokaal

De Tripel Johanna is momenteel via de online webshop te verkrijgen. Om het de Gentenaren het iets makkelijker te maken in deze tijden, voorzien Thomas en Hanne gratis levering van hun Tripel Johanna in de regio groot-Gent. Geef simpelweg de kortingscode ‘covidgent’ in bij het betalen op de site. Bierliefhebbers die iets verder van Gent wonen, kunnen uiteraard ook online bestellen. Vanaf 50 euro is de verzending gratis.

Een ideaal biertje dus voor de komende warme dagen. Je steunt er bovendien een lokale handelaar mee. Win-win!