josefien

Josefien Goethals: “Onze werkwijze verandert heel divers per dienst”

We zijn met een nieuwe reeks gestart, waarbij Oost-Vlaamse ondernemers een videoboodschap versturen naar collega-ondernemers. Hoe gaan zij om met de maatregelen? Een tip, een visie op de actualiteit, een anekdote over hun lockdown… Een beetje virtueel netwerken, zeg maar. We kregen een leuke videoboodschap binnen van Josefien Goethals van bloemenatelier Milfleur en tuinaanlegbedrijf Guerill uit Kruisem.

Anders dan een klassieke bloemenzaak, worden in het bloem en groen atelier van Mifleur enkel stukken op maat gemaakt. Je kan er terecht voor bloem en groenstyling voor jouw kantoor, inkleding van je trouwfeest, een bloemenabonnement waarmee je iemand in de bloemetjes kan zetten, fleurige workshops en zoveel meer. Guerill ontwerpt en creëert dan weer tuinen die helemaal op jouw karakter en woning zijn afgestemd. Het tuinaanlegbedrijf verzoent fauna en flora in een tuin waarop u niet uitgekeken raakt omdat hij er elk seizoen anders uitziet.

Josefien merkt dat elke dienst zeer verschillend reageert op de coronamaatregelen. Zo ziet ze een verschuiving naar de bestelling van online boeketten terwijl bloemenabonnementen voor B2B zo goed als stil liggen. Events zijn uiteraard afgelast dus ook daar zijn er veel annulaties. Workshops die ze normaal fysiek gaven, doen ze nu online. Ten slotte hebben veel mensen nu tijd om na te denken over hun tuin, dus Guerill krijgt extra veel aanvragen, maar het is niet gemakkelijk om aan de nodige materialen te geraken.

Heel wat ondernemers werd reeds gevraagd om een video in te sturen. Wenst u dit ook te doen? Neem dan contact met ons op via redactie@madeinoostvlaanderen.be

Benieuwd naar de videoboodschappen van de andere ondernemers?