ramboer 3

Koop nu voor later: nieuw platform voor Geraardsbergse handelaars

GERAARDSBERGEN – Simon Ramboer, zaakvoerder van het Gentse online marketing agency Online Gorillas, is geboren en getogen en Geraardsbergen. Om de lokale handelaars uit zijn geliefde hometown een hart onder de riem te steken, bouwde hij een nieuw online platform. Op www.9500-geraardsbergen.be kunnen de lokale handelaars cadeaubonnen verkopen onder het motto #koopnuvoorlater.

We kunnen er niet meer van onderuit. Het besef dat het Coronavirus ons allemaal zal raken, wordt met de dag groter en groter. Is het niet op een fysieke manier dan is het wel op een financiële, emotionele of sociale manier. “Ik merk heel wat onzekerheid bij veel collega ondernemers/handelaars. Zorgen over de toekomst van morgen en de facturen van vandaag”, zegt Geraardsbergenaar en ondernemer Simon Samboer. Hij besloot daarom in actie te schieten.

“Ook ik draag graag mijn steentje bij aan onze maatschappij. Aangezien, in alle eerlijkheid, mondmaskers naaien niet direct mijn specialiteit is, maar ik toch ook niet niets wou doen, heb ik de afgelopen week ontzettend hard gewerkt met mijn Online Gorillas team om een platform te bouwen om de lokale handelaars in Geraardsbergen een hart onder de riem te steken. Hierbij lieten we enkele betalende opdrachten links en kozen we bewust voor onze Oudenbergstad.”

Steun lokale handelaars nu

Hij ontwikkelde de webshop www.9500-geraardsbergen.be, een gratis platform waarop handelaars van Geraardsbergen cadeaubonnen kunnen verkopen en hun digitale aanwezigheid versterken. “Op deze manier kunnen zij toch ietwat inkomsten generen. Er zijn geen vereisten: een eigen site, webshop of cadeaubonnen hebben, is niet noodzakelijk. Wij hebben immers alles voor hen voorzien!”, geeft Ramboer mee.

Aan de inwoners van Geraardsbergen vraagt hij om de komende periode hun lokale handelaars te steunen tijdens deze moeilijke periode. “Bestel een maaltijd bij onze traiteurs, stel jullie aankopen niet uit maar doe deze bij een van de vele webshops van onze Geraardsbergse handelaars of koop enkele cadeaubonnen van jullie favoriete handelaars onder het motto #koopnuvoorlater. Deze kunnen jullie bij de heropening van de winkels verzilveren.”

Ook na corona

9500 Geraardsbergen wil ook na de corona-crisis relevant blijven. Elke handelaar, onderneming, organisatie of freelancer in Geraardsbergen kan zich immers ook aanmelden om gratis een eigen bedrijfspagina te krijgen die gelinkt is aan de zoekbalk op de homepagina. Op die bedrijfspagina staat buiten algemene informatie over hun bedrijf ook de openingsuren, een contactformulier gelinkt aan het e-mailadres van de handelaar, een link naar de eigen website en de linkjes naar eigen sociale media kanalen van het betreffende bedrijf. Het is een platform waarbij ze de lokale handelaar een laagdrempelige tool geven om hun digitale aanwezigheid te versterken.

Geïnteresseerde handelaars kunnen zich aanmelden via info@9500-geraardsbergen en zo hun cadeaubon in de webshop van het platform krijgen.

Lees ook

  • CommV
    02/10/2024
    2-design
    Bilzen
  • CommV
    02/10/2024
    Maison Maeseyck
    Maaseik
  • VZW
    02/10/2024
    Sergeant
    Sint-gillis (bij-brussel)