763 (6)

Bekende ondernemer laat het leven bij tragisch ongeval

MELSELE – Voor de bekende ondernemersfamilie Van Moer uit Melsele sloeg het noodlot vorige week dubbel zo hard toe. Patrick Van Moer (48) kwam woensdagavond om het leven bij een tragisch ongeval. Samen met zijn vrouw Gina Verstraeten was hij zaakvoerder van de firma ‘Jos Van Moer’, gespecialiseerd in funderingswerken. Hij laat ook twee zonen na.

Een kleine herstelling aan een vrachtwagen kende afgelopen woensdag een dramatische afloop. Patrick Van Moer (48) had zijn vrachtwagen geparkeerd op de oprit naast de woning in de Kattestraat in Melsele. Hij stelde echter vast dat er iets defect was aan de truck. Het ging om een pomp van de luchtvering die blokkeerde. Hij besloot zelf onder de vrachtwagen te kruipen om het defect te herstellen, waarna het plots fout liep. De man kwam gekneld te zitten onder de truck. De hulpdiensten snelden ter plaatse en probeerden het slachtoffer nog te reanimeren. Er kon echter geen hulp meer baten. Hij overleed ter plaatse. Zijn vrouw Gina Verstraeten en zijn twee zonen Cedric (24) en Frederic (22) blijven verweesd en verslagen achter.

Bekende ondernemersfamilie

Patrick leidde samen met zijn vrouw de firma ‘Jos Van Moer’, actief in dieptefunderingen. Hij stamt uit een bekende ondernemersfamilie in de regio. Met Jos Van Moer als vader en Frans ‘Ciske’ Van Moer als grootvader was het ondernemerschap en het harde werken hem via de genen meegegeven. Op 18-jarige leeftijd werkte Patrick al volop mee in de firma. Op 31-jarige leeftijd nam hij samen met Gina de zaak over.

“Patrick heeft voor drie gewerkt”, klinkt het bij zijn familie. En dat is zeker geen understatement. Jarenlang combineerde hij zijn eigen zaak met het transporteren van vee, een passie waarin hij zich volledig kon uitleven.

BRON: Kristof Pieters – Het Laatste Nieuws