thumbnail_image001 2

Communicatiebureau zet medewerkers in de bloemetjes

TEMSE/DENDERMONDE – Bij communicatiebureau Favorite uit Temse, dochterbedrijf van All Colors of Communication, hebben ze hun medewerkers gisteren in de bloemen gezet. Waarom? Gewoon als klein gebaar van appreciatie en motivatie! Ze deden hiervoor beroep op lokale bloemiste bar Blomster uit Dendermonde.

Het coronavirus treft alle bedrijven. “Ook wij hebben snel moeten schakelen, en moesten op zoek naar creatieve manieren om onze klanten die 100% service te garanderen. Maar ook naar manieren om het onze medewerkers zo comfortabel mogelijk te maken”, aldus managing director Kristof De Roeck. Het gemis aan sociaal contact vulde het management creatief in. Een week geleden beslisten ze om alle medewerkers als test van thuis te laten werken. Toen werd er al aan de medewerkers meegegeven om hun groot computerscherm mee te nemen, net als de andere randapparaten die ze dagelijks gebruiken.

“We hebben dit ‘s avonds geëvalueerd en toen was ook al duidelijk dat de overheid thuiswerken vanaf de komende weken zou aanbevelen”, vertelt Laurens De Lanoeye, director marketing en een van drie eigenaars. “Omdat het deze week duidelijk werd dat het voor een langere periode zou gaan, hebben we hen deze week aangespoord om bijvoorbeeld ook hun ergonomische bureaustoel te komen ophalen.”

 Zeg het met bloemen

Het management besliste om ook minstens eenmaal per week Teams-call te houden met alle medewerkers samen om het contact te behouden. “Uit die call bleek dat iedereen na een beetje zoeken, een goede modus operandi had gevonden, maar velen gaven aan dat ze het dagelijks contact met de collega’s, de babbel aan de koffiemachine of de gezamenlijke brainstorm en informele meetings wel misten”, vertelt Elke De Ridder, PR director en mede-eigenaar. “Het gemis aan ‘sfeer en gezelligheid’ kwam ook naar voor in onze mini-bevraging. Daarom hebben we beslist om onze mensen een hart onder de riem te steken en iedereen thuis te verrassen met een kleurrijk boeketje bloemen.”

De bloemen werden in de loop van vrijdag 20 maart bij een 30-tal medewerkers van Favorite en moederbedrijf All Colors of Communication afgeleverd. Het communicatiebedrijf deed hiervoor een beroep op de diensten van bar Blomster uit Dendermonde. Die bracht de bloemen persoonlijk aan huis, uiteraard voorzien van een mondmasker.

Lokale kwekers steunen

Sarah De Groote, eigenares van bar Blomster: “In deze donkere periode kunnen we met onze bloemen wat kleur brengen in de huizen van mensen die hele dagen thuis werken. Als wij niet naar buiten kunnen, dan halen we de lente zelf maar binnen. Het is bovendien voor iedereen een win-winsituatie. De sierteeltsector staat momenteel zwaar onder druk. Op deze manier steunen we lokale kwekers én maken we veel mensen gelukkig met onze boeketten.”

Medewerkers van Favorite en All Colors of Communication waren blij verrast door deze geste. De reacties op dit initiatief waren ook allemaal heel positief. “Onmiddellijk na de leveringen werden er foto’s gedeeld en kregen we oprechte bedankingen. En niet alleen van de vrouwelijke collega’s”, lacht Elke.