DSC_4638

Gents modelabel sensibiliseert voor COVID-19 maatregelen met nieuwe collectie

GENT – “We zien te veel generatiegenoten die de boodschap nog niet begrepen hebben, we hopen echt dat dit initiatief ogen kan doen opengaan.” Aan het woord is student-ondernemer Seger Scheyving (22). Met zijn kledingmerk Flâneur Clothing brengt hij nu een nieuwe collectie uit, met de niet mis te verstane boodschap ‘Blijf in uw kot’. De winst gaat integraal naar goede doelen in de zorgsector.

De coronacrisis heeft de laatste dagen een golf van solidariteit opgewekt. Zo stellen veel jongeren zich beschikbaar om o.a. inkopen te doen voor oudere mensen. Nu komt er ook een opmerkelijk initiatief vanuit de hoek van de student-ondernemers: het Gentse kledingmerk Flâneur Clothing zal namelijk een tijdelijke collectie lanceren, waarvan de opbrengst naar de bestrijding van het COVID-19 virus zal gaan.

Medeoprichter Seger Scheyving legt uit: “Eén van de belangrijkste pijlers van ons bedrijf is om gehoor te geven aan onze klanten. Zodoende zijn we ook zeer interactief op sociale media en na de aankondigen van de verstrengde maatregelen vroegen we onze volgers op Instagram wat zij van plan waren in de komende dagen. De antwoorden die we daar kregen waren soms tenenkrullend. Meer dan eens kregen we het bericht dat mensen op weg waren naar een lockdown-feestje of dat ze uit eten gingen met een grote groep vrienden. Totaal absurd in deze tijden en dat inspireerde ons tot dit initiatief.”

Sensibiliseren via sociale media

De collectie zelf bestaat uit verschillende truien en T-shirts waarop de ondertussen bekende oneliner ‘Blijf in uw kot’ staat. Dit in de huisstijl van het merk. De student-ondernemers van Flâneur hopen naast de opbrengst voor de zorgsector ook jongeren aan te zetten om zelf initiatief te nemen in deze crisisperiode. “Onze generatie heeft de kracht om met een minimum aan inspanning te sensibiliseren via sociale media. Daarnaast hopen we ons doelpubliek aan te zetten om de mouwen op te stropen en hen te helpen die het nu moeilijk hebben”, zegt Scheyving.

Zij die geregistreerd zijn als vrijwilliger kunnen hun trui of T-shirt aanvragen aan productieprijs via de sociale media van het merk. De opbrengst van dit initiatief zal via de Koning Boudewijnstichting terecht komen bij diverse goede doelen. Bestellen kan via www.flaneurclothing.com.