easypark-mobiele-parkeerapp-770×508

EasyPark brengt slim parkeren naar Gent

GENT – Sinds gisteren is het mogelijk om in Gent te parkeren via de smart-parking app EasyPark. De bekroonde app helpt bestuurders de meest geschikte parkeerplaats te vinden, vlakbij hun bestemming. Stadsparkeren wordt zo goedkoper, eenvoudiger en veiliger dan ooit tevoren. Gent voegt zich zo bij de overige 19 Belgische steden en verschillende Q-Park locaties in ons land waar EasyPark reeds beschikbaar is. 

Het stadsleven wordt steeds drukker en de zoektocht naar een geschikte parkeerplaats is dan ook voor velen een stressvolle onderneming. Uit onderzoek blijkt dat 74 procent van de bestuurders stress ervaart bij het zoeken naar een parkeerplaats in de stad. 58 procent houdt nauwgezet de tijd in het oog om verkeersboetes te vermijden en maar liefst 30 procent van de bestuurders betaalt eigenlijk teveel voor hun parkeerbeurt. Hier maakt EasyPark het verschil!

Via geavanceerde technologie en GPS-ondersteuning legt Easypark bestuurders de meest geschikte parkeeropties voor op basis van de gekozen bestemming. De gebruiksvriendelijke interface garandeert een snelle en eenvoudige navigatie doorheen de app. Gebruikers starten, verlengen en stoppen hun parkeersessie met een eenvoudige klik.

Betaal nooit meer te veel

“De bekroonde EasyPark app maakt van parkeren een makkelijke, betrouwbare en plezierige ervaring. De gebruiker hoeft niet meer op zoek te gaan naar een parkeerautomaat. Zelfs muntjes op zak hebben is totaal overbodig”, zegt Country Director Denemarken & Benelux Bernd Reul. “Zo helpt EasyPark bestuurders in de binnenstad hun kostbare tijd terug te winnen. Bovendien betaal je nooit meer een cent teveel voor een parkeerbeurt. Onze klanten kunnen dus met een gerust hart shoppen of werken”, aldus Reul. “Bij het ontwikkelen van de app werd ook rekening gehouden met elk type bestuurder, in alle omstandigheden. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld overschakelen tussen bedrijfs- en persoonlijke accounts.”

De app werkt tot slot ook grensoverschrijdend, waardoor gebruikers eenvoudig in alle EasyPark ondersteunende steden en landen kunnen parkeren.

Beschikbaar in Gent en 1500 andere steden

De EasyPark app is vanaf vandaag beschikbaar in Gent. EasyPark kan gedownload worden in de app store door ‘EasyPark’ in te geven. De registratie neemt slechts enkele minuten in beslag en is veilig, eenvoudig en gratis. De betaling gebeurt via de kredietkaart in de app. Zowel Visa/Mastercard, PayPal en Apple Pay worden ondersteund. De start/stop parking functie kan ook ingeschakeld worden via Apple Watch.

De app is reeds beschikbaar in meer dan 1.500 steden in 19 landen, waaronder Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Spanje.