parel 6

Een vernieuwde Parel in de Henegouwenstraat

GENT/DENDERMONDE – Het Dendermondse ondernemerstrio Liza (25), Carmen (39) en Karine (66 zet zijn schouders onder de vernieuwde juwelierszaak Parel in hartje Gent. Afgelopen weekend vond de feestelijke heropening plaats. De winkel kreeg een nieuwe look met frisse tinten en een toets goud. Naast de gebruikelijke collecties zal goudsmid Liza er voortaan ook haar eigen, jeugdige creaties voorstellen aan het publiek.

Na 10 jaar besloten Linda en Karine van juwelierszaak Parel de fakkel door te geven. Carmen, de dochter van Karine, wilde de zaak wel overnemen, maar niet alleen. Ze doet dit samen met Karine, die nog een tijdlang in de zaak blijft en nieuw talent Liza. Drie ondernemende vrouwen met complementaire capaciteiten en zin voor avontuur.

Complementair team

Carmen zal zorgen voor het financiële- en marketing kantje van het verhaal. Met haar perfectionisme en directe aanpak kunnen de andere teamleden op hun twee oren slapen. “De eerste jaren zal ik achter de schermen werken, maar ik kan alvast verklappen dat ik in de toekomst meerdere plannen voor de winkel heb!”

Karine, die nog geen definitief afscheid kan nemen, was tot op heden het gezicht van Parel. Het succes van de zaak was niet enkel de danken aan haar jarenlange ervaring als verkoopster, maar ook aan de warme babbel die je er gratis bij kreeg. Zij zal de klanten blijven ontvangen en Liza de kneepjes van het vak leren.

En, last but not least, is er Liza. Zij wordt de goudsmid van het atelier en is de jongste van het Parel-team. Liza vervaardigt eigen collecties en voert herstellingen uit. “Samen met Karine, zal ik mijn eigen collecties verkopen, alsook de collecties van de gekende ateliers. Zelf zie ik graag statement earrings, wat ook een jeugdig publiek aantrekt.”

   

Opfrisbeurt

Parel koopt collecties aan in Amsterdam, Parijs, Duitsland en België, maar in de winkel zijn geen merknamen te vinden. “We willen geen gewone juwelier of reseller zijn, maar echt Parel blijven”, zegt Carmen. “Onze winkel kreeg wel een serieuze make-over. Zo maakte het overheersende zwart in ons interieur plaats voor de frisse kleuren wit, blauw en een toets goud. De winkel oogt hierdoor een pak groter. De decoratieve bloemen maken het geheel af.”

Parel heropende officieel zijn deuren tijdens een feestelijk openingsweekend op 5, 6 en 7 maart. “Er was een grote opkomst en de sfeer was enorm gezellig. We hebben ook meteen heel goed verkocht. We hopen dat dit het begin is van een succesvolle toekomst voor Parel.”

Je vindt hen ook op Instagram en Facebook onder de naam Parel.Gent