kant en klaar beeld met ster nieuw_0

Mini-game over nieuwe PMD-zak gaat viraal

GENT – Sinds 1 januari 2020 moeten ook Gentenaars meer afval in de blauwe PMD-zak stoppen. Goed voor het milieu. En voor de portemonnee: want hoe meer je in de PMD-zak kwijt kunt, hoe minder er overblijft voor de (duurdere) restafvalzak. Maar … wat hoort waar thuis? Niet simpel! Bij e-learningspecialist Epyc ontstond na de lunch dan ook elke keer een geanimeerde discussie in de keuken. Ze besloten een spel in elkaar te steken. Wat begonnen was als een kleine gimmick, is na enkele weken een heuse hype geworden op het internet.

Omdat creatief bloed kruipt waar het niet lopen kan, hebben de ontwikkelaars en motion graphic designers van Epyc een spel in elkaar gestoken: om het snelst zoveel mogelijk afval correct sorteren. “Om er zeker van te zijn dat we bij de ontwikkeling geen fouten zouden maken, hebben we ook even contact opgenomen met Fost Plus”, zegt Wim Govaerts, zaakvoerder van Epyc. “We wilden natuurlijk de verwarring niet nog groter maken.”

Samen met Fost Plus

De mensen van Fost Plus waren eerst wat verrast dat een ontwikkelaar van e-learning op eigen initiatief een spel over vuilnis aan het maken was. Maar al snel zagen ze de voordelen in. In die mate zelfs, dat ze actief zijn gaan meewerken. Fost Plus heeft de inhoud grondig gereviewd, en heeft ook zijn eigen kanalen ingeschakeld om het spel te verspreiden. Met resultaat, want in no time is deze game opgepikt door de “crowd”.

Nuttige mini-game

“e-learning hoeft echt niet altijd zo hoogdravend te zijn”, aldus Wim Govaerts. “Een goeie mini-game waarin je iets nuttigs bijleert is een mooi voorbeeld van hoe leren mee-evolueert met zijn tijd. Snelle, korte, maar vooral leuke leermomenten, meteen binnen handbereik op de smartphone.”

Epyc is ontwikkelaar van e-learning, serious games en leermiddelen op maat. Door zijn snelle groei in de afgelopen 24 maanden is Epyc uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke speler in zijn sector. Epyc telt momenteel 25 medewerkers, en is continu op zoek naar versterking.

Wil je zelf je kennis over de blauwe zak eens testen? Speel de game op www.denieuweblauwezak.epyc.be