LCL-Diegem-4 (1)

LCL breidt uit met 2 nieuwe Business Developers

AALST – LCL neemt twee nieuwe werknemers onder de arm voor de uitbreiding van zijn Sales Team. Xavier Warnier en Marc Degrave starten bij de Aalsterse datacenterspecialist als Business Developers. Marc Degrave zal zich zich vooral richten op smart cities, hospitalen, universiteiten, openbare besturen en parastatalen terwijl Xavier Warnier eerder de corporate klanten voor zijn rekening neemt.

Als Business Developers bij LCL hebben Xavier en Marc een uitdagende functie. “Bij LCL draait het niet louter om de handtekening van de klant”, zegt Warnier. “We zitten samen met hem aan tafel, bekijken de uitdagingen en gaan na hoe LCL daarvoor een oplossing kan bieden. Dat proces evolueerde sterk de laatste jaren. Het gaat allang niet meer alleen over het verkopen van ruimte. Het is nu vooral van belang om een totaaloplossing voor de klant uit te werken, door met hem mee te denken. We willen een meerwaarde bieden met ons ecosysteem van partners.”

Carrier-neutrale aanpak

“Onze missie als Business Developer bestaat erin bedrijven op de hoogte te brengen van de mogelijkheden in ons datacenter en hoe die hen kunnen helpen”, zegt Degrave. “Dankzij onze carrier-neutrale aanpak, kunnen we op vlak van connectiviteit prijsbewustere opties creëren voor onze klanten. Universitaire ziekenhuizen en universiteiten hebben de boodschap duidelijk al goed begrepen. Zij zoeken steeds vaker samen een externe partner voor hun ICT-omgeving. Zo creëren ze een dubbel prijsvoordeel, enerzijds dankzij schaalvoordelen door samen te werken, anderzijds dankzij de betere telecomtarieven die ze kunnen onderhandelen bij een carrier-neutrale partij zoals LCL.”

Snel kunnen handelen in de veranderende datacenterwereld

“In de IT-sector is het vooral de uitdaging om goed op de hoogte te zijn van nieuwe evoluties”, zegt Degrave. “Ook al ontwikkelt LCL zelf geen nieuwe applicaties of programma’s, toch moeten we weet hebben van hun bestaan. We moeten immers de nodige connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden voor elke situatie of toepassing.”

“Tendensen zoals de digitalisering, Internet of Things en Virtual Reality hebben een grote impact”, vervolgt Warnier. “De nood aan realtime dataverzameling en connectiviteit neemt alsmaar toe. Als datacenter kunnen wij daar natuurlijk flexibeler op inspelen dan een bedrijf met een eigen server room of ‘on premise’ datacenter. LCL hanteert een vooruitziende aanpak op dat vlak.”

Dat kort op de bal kunnen spelen is volgens Degrave ook te danken aan de manier van werken bij LCL. “We werken met zeer korte communicatielijnen”, zegt Degrave. “Hierdoor kunnen we sneller inspelen op wat er beweegt, op de behoeften van de klant en op nieuwe oplossingen daarvoor. We staan erg kort bij onze klanten, maar ook bij de eigen infrastructuur en operations. Hier is geen sprake van tijdverlies door het doorlopen van allerlei managementniveaus. Dat vind ik prachtig en vormt een van de belangrijkste redenen waarom ik voor LCL heb gekozen.”