IMG_8882_1728x

Tuinen Ken De Vos benoemd tot Innovatief Ondernemer 2019

LIEVEGEM – Op zondag 26 januari mocht Tuinen Ken De Vos uit Lievegem de titel “Innovatieve Lievegemse Ondernemer 2019” in ontvangst nemen, uitgereikt door het Liberaal Verbond voor Zelfstandigen van Lievegem. “Na 14 jaar dit nog te mogen ontvangen is toch wel een erkenning voor wat we in 2019 intern en extern hebben aangepast”, zegt een trotse zaakvoerder. “Ik ben dan ook zeer dankbaar aan mijn team, mijn gezin en mijn ouders dat we dit hebben kunnen realiseren.”

De prijs werd overhandigd op de nieuwjaarsreceptie van Open VLD. “Dit jaar is onze keuze gevallen op een ondernemer die duidelijk heeft begrepen dat innovatie staat voor vooruitgaan”, zegt Karolien Beké, voorzitter van LVZ Lievegem. “Tuinen Ken De Vos heeft een andere zaak overgenomen en zijn personeelsbestand uitgebreid. Er werd ook een volledig nieuwe huisstijl gelanceerd en er werden structurele interne aanpassingen doorgevoerd. Het bedrijf heeft volop ingezet op een vernieuwde visibiliteit, klanttoegankelijkheid en interne optimalisatie.”

“Die innovatie kwam er deels uit ambitie; nieuwe diensten, producten en optimalisatie van de service, maar ook uit noodzaak”, vertelt zaakvoerder Ken De Vos. “Om efficiënter te kunnen werken en het groeiende personeels- en klantenbestand aan te kunnen moest onze interne structuur herbekeken worden. Dat heeft in 2019 wat winst en omzet gekost, maar dit was een noodzakelijke investering in de toekomst van bedrijf en personeel.”

Interne optimalisatie en vernieuwde visibiliteit

De belangrijkste veranderingen zijn in de interne optimalisatie gebeurd. Zo werd de structuur geoptimaliseerd met vaste teams en meer administratieve ondersteuning, werd het magazijn gereorganiseerd, voerde het bedrijf een registratiesysteem, verbeterde werkbonnen en een voertuigvolgsysteem met directe communicatiemogelijkheden in.

Daarnaast werkte Tuinen Ken De Vos hard aan vernieuwde visibiliteit en klanttoegankelijkheid met onder andere een nieuwe huisstijl en volledig nieuwe website die na 14 jaar eindelijk ook mobiel gebruiksvriendelijk is. Het bedrijf ontwikkelde ook een eigen cataloog met uitleg over zijn producten en diensten.

De overname van Gina Speybroeck rioleringswerken bracht bovendien 40 jaar extra ervaring aan boord. Ten slotte werden ook de burelen en ontvangstruimte heringericht, waardoor de materialen waarmee ze werken onmiddellijk getoond kunnen worden aan de klant.

   

Stilstaan is achteruitgaan

De Vos besluit: “Ook in 2020 zullen wij verbetermogelijkheden blijven bekijken en nieuwe producten aan ons gamma blijven toevoegen, zodat wij de service kunnen blijven leveren die klanten van ons verwachten. Het ganse team heeft begrepen dat stilstaan achteruit gaan is en dat iedere klant belangrijk is. En ja, ook wij maken soms fouten, dat doet iedere aannemer denk ik, maar dan moet dat snel en correct opgelost worden. Dat is de enige weg vooruit!”