ed44172c-384d-11ea-ae9a-940a1867f2cd_web_scale_0.2478315_0.2478315__

Hillman Travel heropent drie Oost-Vlaamse Thomas Cook-winkels

WETTEREN/ZELZATE/GERAARDSBERGEN – Hillman Travel heeft bekend gemaakt dat het 18 verkooppunten van touroperator Thomas Cook opnieuw open zal laten gaan. In Oost-Vlaanderen zijn het de vestigingen in Wetteren, Geraardsbergen en Zelzate die verder gaan onder de naam van overnemer Hillman Travel. Tegen maart moeten de filialen opengaan. Thomas Cook België ging vorig jaar failliet in de nasleep van het failissement van het Britse moederbedrijf. Er gingen 530 banen verloren.  

Het financieel gezonde Thomas Cook Retail België moest vorig jaar de boeken sluiten nadat het Britse moederbedrijf over de kop ging. Met 530 betrokken jobs, was dat meteen het grootste faillissement van 2019. Bergman Assets, een Knoks investeringsbedrijf, kocht de inboedel van 31 van de 91 reiswinkels op.

Hillman Travel, de nieuwe reisonderneming die in oktober 2019 een deal sloot met de curatoren van Thomas Cook Retail België, wil nu 18 reiswinkels, waarvan drie in Oost-Vlaanderen, heropenen. “In totaal kunnen er 25 mensen aan de slag”, zegt operationeel directeur Simone Boon aan Belga. Inwoners van Wetteren, Zelzate en Geraardsbergen kunnen vanaf maart dus opnieuw reizen boeken in de vernieuwde Hillman Travel-filialen.

Over de financiële slaagkansen is het bedrijf optimistisch. “Als we maar de helft van de omzet draaien die Thomas Cook in deze filialen draaide, zijn we al erg tevreden”, aldus Boon. De nieuwe reisonderneming wil zich onderscheiden met een doorgedreven dienstverlening en permanente bereikbaarheid.

De overige winkels, zowat 62 vooral Waalse filialen, werden door de Spaanse toeristische speler Wamos overgenomen.