0aa6e982cc70a85e2fcc1f3da1e31143

The Optimal vervoegt Moore Belgium

GENT/HAMME – Na de eerder aangekondigde integraties van Lava Consulting en Pure Solutions eind november en begin december vervoegt The Optimal sinds 1 januari 2020 de rangen van het accounting- en consultingbedrijf Moore Belgium. Deze laatste is de grootste onafhankelijke accounting- en consultingfirma in België met key centra in Antwerpen, Brussel en Gent.

The Optimal biedt bedrijven ondersteuning bij hun management of draagt, via het aanleveren van een tijdelijke CEO, CFO of CIO, mee bij aan bedrijfstransformaties. Het bedrijf uit Hamme heeft een zeer brede dienstverlening, gaande van ondersteuning van projectteams en het voorzien van extra ressources om piekmomenten bij klanten op te vangen tot implementaties en permanente rekrutering.

Moore Belgium, dat zo’n 425 medewerkers telt en een jaaromzet heeft van €50 miljoen, wordt meermaals geconfronteerd met de vraag of ze haar klanten kan helpen bij het tijdelijk ter beschikking stellen van gespecialiseerde krachten. Door de samenwerking met The Optimal biedt Moore Belgium vanaf heden ook deze dienstverlening bijkomstig aan haar klanten en de bredere markt aan. Een win-win voor beide partijen én voor de klant.

Groeien onder de koepel van Moore

Peter Van Oevelen van The Optimal: “We hebben de voorbije 3,5 jaar een mooie, rendabele groei neergezet. Als start-up hebben we echter niet enkel de voordelen, maar ook de nadelen van een kleine organisatie beleefd. Om in de toekomst nog meer impact en toegevoegde waarde te leveren, kunnen we nu de kracht van een sterk merk en de brede professionele basis van een grotere organisatie inzetten, zonder onze eigenheid te moeten verloochen.”

Ook collega Christophe Bruggeman van The Optimal is enthousiast over de nieuwe samenwerking: “Het is een hele eer dat we onze ambities verder kunnen ontplooien onder de koepel van Moore. Bij Moore hebben we een groep collega’s gevonden die zowel op persoonlijk als op professioneel vlak zeer nauw aansluiten bij het DNA waar we bij The Optimal voor staan en wat we willen uitstralen naar onze klanten.”

Derde overname

Peter Verschelden, voorzitter Moore Belgium: “Met de drie recente overnames toont Moore eens te meer aan dat we een gezond bedrijf met een gezonde drive en toekomstvisie zijn.”

“Na de voorbije twee jaren ingezet te hebben op de consolidatie en verdieping van onze organisatie, trekken we nu opnieuw voluit de kaart van gecontroleerde groei”, voegt Hans Cools, CEO van Moore Belgium, toe.