Handshake

Barry Callebaut genomineerd voor Foreign Investment of the Year Trophy

LOKEREN – Barry Callebaut, DAF Trucks, Heyaru Engineering, Hologic en International Car Operators (ICO) zijn de vijf genomineerden voor de Foreign Investment of the Year Trophy 2020. Dat maakte Flanders Investment & Trade (FIT) vandaag bekend. Met deze trofee richt het Vlaamse agentschap voor internationaal ondernemen de schijnwerpers op buitenlandse bedrijven met investeringsprojecten in Vlaanderen. De winnaar wordt verkozen tijdens het Foreign Investment Trophy-evenement, op dinsdag 11 februari 2020 in het Gateway Office van Deloitte Belgium op Brussels Airport.

Naast de Foreign Investment of the Year Trophy worden nog twee trofeeën uitgereikt tijdens het Foreign Investment Trophy-event van FIT. De Lifetime Achievement Trophy erkent de jarenlange inspanningen van een buitenlandse investeerder in Vlaanderen. De Newcomer of the Year Trophy bekroont dan weer een buitenlands bedrijf dat zijn eerste stappen in Vlaanderen heeft gezet. De winnaars in deze twee categorieën worden op de avond van prijsuitreiking bekendgemaakt. 

Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder FIT: “Buitenlandse investeerders zijn, naast onze Vlaamse bedrijven, een belangrijke stuwende kracht voor de Vlaamse economie. Ze versterken niet alleen onze economie, maar creëren ook extra jobs én introduceren nieuwe knowhow in onze bedrijven. Het Foreign Investment Trophy-event is een blijk van waardering voor hun inspanningen.” 

Zwitserse Barry Callebaut bouwt ’s werelds grootste chocolademagazijn in Lokeren

Voor de provincie Oost-Vlaanderen werd Barry Callebaut geselecteerd. De Zwitserse chocoladefabrikant Barry Callebaut, met Belgische en Franse roots, verhuist namelijk zijn Europese logistieke site van Aalst naar Lokeren om de internationale markt beter te bedienen. De nieuwe vestiging zal de bestaande site overtreffen in zowel grootte als duurzaamheid en is goed voor een totale investering van 100 miljoen euro. Daarmee wordt het gebouw in Lokeren het grootste chocolademagazijn ter wereld. Barry Callebaut gaat ervan uit dat de nieuwe site extra jobs zal creëren, maar kan nog geen concrete aantallen noemen. In eerste instantie maken de 85 werknemers van het huidige logistieke centrum in Aalst de overstap.

De andere vier genomineerden zijn DAF Trucks, Heyaru Engineering, Hologic en International Car Operators (ICO). Het genomineerde bedrijf met de meeste stemmen na 3 stemrondes – door het grote online publiek, een professionele jury en de aanwezigen op de prijsuitreiking – neemt de trofee mee naar huis. Stemmen kan vanaf 16 januari 2020 via www.foreigninvestmenttrophy.be.