Floralienhal2KarinBorghouts1314

Floraliën Gent 2020 en MSK hand in hand voor Valentijn

GENT – Gent maakt zich in 2020 op voor één van de meest prestigieuze tentoonstellingen van de laatste jaren. Vanaf 1 februari 2020 tot eind april kan u in het Museum voor Schone Kunsten (MSK) een unieke verzameling werken van Jan Van Eyck gaan bekijken. In mei volgen de Floraliën. MSK en Floraliën slaan nu de handen in elkaar en bieden samen een Valentijn duoticket aan voor bezoek aan beide tentoonstellingen

Wereldwijd zijn er van de Vlaamse meester Jan van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. En zeker de helft daarvan reist naar Gent. Vanaf 1 februari kan je ze bewonderen in het Museum voor Schone Kunsten. Daarnaast kan u ook een 100-tal andere topwerken uit dezelfde periode bezichtigen. En dan moeten de Floraliën Gent 2020 nog komen. Vanaf 1 mei 2020 kan u daar terecht voor de nieuwste generatie florale topwerken met als centraal thema “Mijn paradijs, een wereldse tuin” met aandacht voor innovatie, bloemen en planten, interieur en tuin, maar in een versie 2020.

Bloemen als rode draad

Beide tentoonstellingen sluiten bij elkaar aan en zijn buren op dezelfde locatie in het Citadel Park. Maar ze hebben ook “bloemen” gemeen: het Lam Gods (°1432) , hèt topwerk van Van Eyck, bevat immers zo’n 75 verschillende soorten bloemen uit de 15de eeuw, die zo gedetailleerd geschilderd zijn dat ze bijna wetenschappelijke waarde krijgen en ons heel wat vertellen over bloemen en planten in de Middeleeuwen.

Het middenpaneel van het Lam Gods toont een paradijselijke middeleeuwse tuin vol symboliek, een weelderig decor van planten en bloemen. “Van Eyck. Een optische revolutie” zal tienduizenden bezoekers trekken, al was het maar ook omwille van de mythische aantrekkingskracht van het Lam Gods.

Valentijnsactie

Beide Gentse topmerken bieden een duoticket aan om beide tentoonstellingen te bezoeken in de periode februari-mei. Het duopakket bevat twee vouchers (een ticket Van Eyck en een ticket Floraliën dagbezoek) en kost 42 euro of een Deluxe pakket tegen 120 euro (een ticket pre ouverture Floraliën en een exclusieve avond met receptie ticket Van Eyck). Beide pakketten zijn te verkrijgen via tickets@floralien.be.