6afb8716-36a7-11ea-ae9a-940a1867f2cd_web_scale_0.6535948_0.6535948__

Gentse kledinglijn haalt 14.000 euro op voor gewonde koala’s

GENT – Verschillende organisaties zamelen inmiddels geld in voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië. De Gentse kledingboetiek Les Folies wilde ook zijn steentje bijdragen. Zaakvoerster Lien Riemslagh ontwikkelde een speciale lijn T-shirts en sweaters met een koalaprint en verkocht deze online. In twee dagen tijd haalde Les Folies zo maar liefst 14.000 euro op voor gewonde koala’s in Australië.

Lien Riemslagh van Les Folies schoot meteen in actie toen ze de confronterende beelden van uitgedroogde en verbrande koala’s zag. Ze ontwikkelde een speciale lijn T-shirts en sweaters met een koalaprint en verkocht die via de webshop. Het bleek een schot in de roos. “In twee dagen tijd heb ik 520 exemplaren verkocht”, zegt ze. “Goed voor 14.000 euro. Acteur Jo Hens (uit Familie) heeft de productiekosten vergoed. De verkoop is volledig uit de hand gelopen. Ik sta er zelf van te kijken.”

   

Dierenliefhebber

Dat Riemslagh een hart heeft voor dieren is duidelijk. Zo zamelde ze eerder al geld in voor dierenasielen tijdens De Warmste Week. “Toen kwam ik aan 5.000 euro, veel minder dan nu dus. Ik sta ervan versteld hoeveel mensen zijn aangegrepen door de tragedie in het verre Australië.”

Waarom zo veel mensen sympathiseren met de koala’s, weet Riemslagh niet. “De verschrikkelijke beelden spelen wellicht een rol. Ik denk ook dat veel mensen onmacht voelen, omdat het zo ver van ons bed gebeurt. Maar door een kledingstuk te kopen, konden ze toch een steentje bijdragen. En ze krijgen er iets leuks voor terug.”

Het geld gaat naar Wires Wildlife Rescue, een organisatie die gewonde of achtergelaten dieren opvangt en verzorgt. Wie nog een T-shirt of sweater wil kopen om de koala’s te steunen, kan terecht op www.les-folies.be.

Les Folies heeft naast de webshop een vaste winkel op Het Sint-Baafsplein in Gent en op de Eiermarkt in Brugge.