Volvo Gent

Volvo Car krijgt van de overheid 2 miljoen euro voor opleidingen

GENT -Volvo Car Gent krijgt twee miljoen euro om zijn personeel op te leiden. Dat maakte Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) bekend vlak voor het Kerstreces. De steun moet gezien worden in het perspectief van Volvo’s ambitie om de productie van elektrische wagens op te krikken.

Volvo Car investeert de komende jaren miljoenen in de productie van elektrische wagens en de opleiding van het personeel dat de wagens moet bouwen. “De aanwezigheid van Volvo Car, met 6.500 werknemers, is belangrijk voor het economische en so­cia­le weefsel”, zegt Crevits. “Vanwege het strategische belang van de innovatie kennen we als Vlaanderen twee miljoen euro steun toe voor de opleiding van de werknemers in het hele veranderingsproces.”

Als alles volgens wens verloopt, wordt Volvo Car Gent de eerste Volvo fabriek ter wereld die volledig elektrische modellen produceert. Tegen uiterlijk 2025 wil de multinational dat de helft van de verkochte wagens volledig elektrisch is, zo liet het eerder al weten. Het eerste volledig elektrische model dat in Gent zal geproduceerd worden, is de XC40. In 2020 moeten er circa 185.000 auto’s van dat type van de band rollen, waarvan een deel nog hybride. De komende jaren wordt het aandeel elektrische wagens systematisch opgedreven. De Gentse fabriek heeft ook de ambitie om elektrische batterijen te assembleren.

Het totale opleidingsbudget bedraagt om en bij de 24 miljoen euro. Hilde Crevits doet dus op haar beurt een duit in het zakje. (KC)