thumbnail_Overview with MG Compressed

Virtuele vierdaagse rond leiderschap brengt sprekers van over de hele wereld samen

NAZARETH – Van 2 tot 5 februari 2020 organiseert Helena Demuynck van Konsensus LC&D uit Nazareth een virtuele summit rond leiderschap. Vier dagen, drie tracks en meer dan 90 gerenommeerde internationale sprekers, panelleden en workshop facilitators.  

Helena Demuynck startte op haar 25ste met een eigen bedrijf in rekrutering en selectie voor financiële en juridische profielen. 22 jaar later, in 2009, stapte ze over op coaching rond leiderschapsontwikkeling. “Ik help mensen om een betere leider te zijn in de brede zin van het woord. Niet enkel mensen die grote teams aansturen, maar iedereen die wil groeien in zijn persoonlijke of professionele doelstellingen. Ik doe dit zowel via individuele coaching als in groep. De laatste jaren gebeuren deze sessies ook meer en meer via virtuele platformen en tools waardoor ik een veel groter publiek kan bereiken. Ik geloof er namelijk in dat leiderschap iets is voor iedereen en dat de toegang naar deze waardevolle informatie zo gemakkelijk mogelijk moet zijn.”

Virtuele live sessies

Sinds begin dit jaar organiseert Helena Demuynck met de oxygen4leadership Labs maandelijks virtuele live sessies. Een uur lang gaat een panel van internationale experts in gesprek rond een bepaald topic dat verband houdt met leadership. “Het is heel leuk om op die manier leiderschapsexperten van over heel de wereld te connecteren en samen content te creëren voor onze community. Dat bracht me op het idee: Als we hier nu eens iets heel groots van maken?”

The oxygen4leadership Summit

Met The oxygen4leadership Summit van 2 tot 5 februari 2020 verzamelt ze alle topmensen rond leiderschap op één groot virtueel event. Helena: “De interesse bij sprekers wereldwijd bleek enorm. Het oorspronkelijk aantal van 50 sprekers werd intussen uitgebreid tot 93. Ook het niveau van de sprekers ligt boven mijn verwachtingen. Zo konden we Dr. Marshall Goldsmith strikken, de absolute nummer 1 leiderschapscoach in de wereld. Ook een aantal Belgische kanjers nemen deel waaronder Jeroen De Flander, Martine Reyners, Philippe Bailleur, Anna Alxandra Koj, Michele Mees, Steff Vanhaverbeke en Wouter van Linden. Het is echt een mooie verzameling geworden van zowel mannen als vrouwen, jonge als senior sprekers van over de hele wereld.”

Bruggen slaan

Helena wil met deze summit bruggen slaan en mensen samenbrengen rond het thema leiderschap over grenzen, culturen, gender en generaties heen. “Dit virtuele concept laat ons toe om een heel breed publiek te bereiken. Deelnemers moeten geen peperdure tickets kopen, geen internationale vlucht en hotel boeken, en kunnen ook altijd de replays bekijken van de sessies die ze gemist hebben. Er is dus een kosten-efficiëntie en een positief effect op de ecologische voetafdruk”, zegt Helena.

Inmiddels zijn er al zo’n 500 mensen geregistreerd, al weet Helena dat dit aantal nog serieus zal aandikken in de wekend vlak voor het event. Deelnemen kan gratis, mits registratie, waarna je ongeveer de helft van de sessies live kan volgen en tot 48 uur nadien kan herbekijken. Wie een VIP ticket aankoopt kan alle sessies virtueel bijwonen en een jaar lang bewaren. Op die manier krijg je toegang tot meer dan 100 uur learning materiaal over leiderschap. “Wie een VIP ticket aankoopt, zorgt er bovendien voor dat een jongere in Zuid-Afrika een 3-daags leiderschapsprogramma kan volgen”, vult Helena aan. “Zo transformeert de summit niet alleen het leven van de deelnemers, maar helpen wij samen met de deelnemers om het leven van vele anderen te transformeren.”

Meer informatie over de verschillende sprekers en tickets via: www.theoxygen4leadershipsummit.com.