Schermafbeelding 2019-12-12 om 16.08.33

Oost-Vlaamse zwembadbouwers in de prijzen

ADEGEM/GAVERE/SLEIDINGE – Op de jaarlijkse hoogmis van de zwembadbouwers vielen ook vier projecten van Oost-Vlaamse firma’s in de prijzen. JDS Pools & Outdoor Luxury uit Adegem mocht zelfs 2 medailles in ontvangst nemen. Pieter Gyssels uit Sleidinge en DC Pools uit Gavere kregen respectievelijk zilver en goud. De uitreiking gebeurde door het magazine Zwembadenplus.

De prijzen waren verdeeld in een heleboel verschillende categorieën. JDS Pools & Outdoor Luxury uit Adegem kreeg zilver in de categorie monobloks standaard in de prijscategorie tot 60.000 euro. Het zwembad met poolhouse (zie foto boven) dat JDS Pools & Outdoor Luxury realiseerde is volgens Zwembadenplus “de ideale plek om mooie zomeravonden door te brengen. Het bad ligt ingebed in de ruime tuin en is groot genoeg om memorabele poolparties te houden. Maar eveneens voor mensen die zwemmen voor de sport is er met 12 lengtemeters plaats genoeg om baantjes te trekken.”

Een waterweg in de tuin

Het bedrijf kreeg daarnaast brons in de categorie monobloks op maat in de prijscategorie + 60.000 euro. Het magazine schreef over dit project het volgende: “Het zwembad beslaat bijna de volledige lengte van de tuin en is op z’n minst origineel te noemen qua ontwerp. Door zijn lengte wordt dit zwembad ook wel eens een zwemkanaal genoemd. Het poolhouse is opgetrokken in materialen die de strakke stijl van het bad complementeren.”

Eindeloze overloop

Bij de zwemvijvers in de prijscategorie tot 60.000 euro haalde Pieter Gyssels uit Sleidinge de zilveren medaille. Het project sprong in het oog vanwege de mooie overloop. “Wat opvalt aan deze overloop is dat hij zich op de lange zijde van de vijver bevindt, terwijl meestal de korte zijde van een zwembad of zwemvijver wordt gekozen. Hierdoor heb je een mooi uitzicht vanuit de tuin en vanuit de woning”, klinkt het bij Zwembadenplus.

Ibiza @ home

Primus van de Oost-Vlaamse klas ten slotte is DC Pools uit Gavere dat Goud binnenhaalde in de Categorie Monoblok standaard in de prijscategorie + 60.000 euro. Volgens het magazine waan je je in dit zomerse poolhouse zo in Ibizo. En dat is ook de bedoeling. De eigenaar van dit zwembad is DJ. Wanneer hij niet aan het draaien is in de clubs van Ibiza, kan hij thuis moeiteloos het vakantiegevoel doortrekken.