thumbnail_191204_UnizoTopseminar_Remotiv__DSC0341-5

UNIZO verkiest Remotive tot Beloftevolle KMO van het jaar

EVERGEM/GENT – UNIZO reikte gisteren de titel van “Beloftevolle KMO van het jaar”, voor jonge bedrijven, uit aan Remotive uit Evergem. Het bedrijf herstelt en vervangt roterende machines. De uitreiking van de awards vond plaats tijdens het druk bijgewoonde UNIZO-Topseminar in het ICC te Gent, in aanwezigheid van meer dan 920 KMO-bedrijfsleiders. Met deze verkiezing eist UNIZO extra aandacht op voor onze KMO’s, als motor van onze economie. Ze nemen samen de helft van alle privé-tewerkstelling voor hun rekening.

Elektromotoren, blazers, pompen, tandwielkasten, ventilatoren… Remotive uit Evergem, eind 2015 gestart, en gerund door Jan De Winter, onderhoudt, herstelt en vernieuwt ze met kennis van zaken, in functie van een maximale continuïteit, met een minimum aan onderbrekingen. Het bedrijf heeft onder meer klanten in de Gentse en Antwerpse havens maar ook daarbuiten en is met zijn inmiddels 31 werknemers in 4 jaar tijd zowat de snelst groeiende KMO in Oost-Vlaanderen.

Het bedrijf investeert veel in opleidingen op maat op de werkvloer en biedt kansen aan zowel jonge schoolverlaters als mensen zonder ervaring. De gemiddelde leeftijd van de medewerkers ligt op 23,5 jaar. Onder meer dat straffe HR-beleid, de sterke focus op kwaliteit en klantentevredenheid, én de bijzondere aandacht voor een groen en efficiënt energiebeleid van zaakvoerder en team wisten de jury te overtuigen.

Zij haalden het net niet

De Oost-Vlaamse laureaat voor de titel van “KMO van het Jaar”, Upkot, haalde het helaas niet. UNIZO riep het Leuvense engineering- en designbedrijf Comate uit tot nationale “KMO van het Jaar”. De prijs voor “Maakbedrijf van het Jaar” ging naar 3bouw (duurzame houtskeletbouw) uit Westerlo. Voor Oost-Vlaanderen was St-Luc Labels & packaging genomineerd.