thumbnail_5843A25F-C80D-4C04-A854-342CB87619AE_1_105_c

Gents autodeelplatform organiseert unieke groepsaankoop elektrische wagens

GENT – Voor de aankoop van een elektrische wagen is er nog precies 1 maand tijd om een subsidie van de overheid te bekomen. Wie een elektrische wagen overweegt kan nu bovendien een dubbel voordeel genieten via de groepsaankoop van BattMobility. Het Gentse autodeelplatform BattMobility sloot hiervoor een unieke deal met 6 autodealers uit Gent. Gisteren, woensdag 27 november, stelden ze alle modellen voor aan zo’n 100 geïnteresseerden.

Concreet gaat het om 9 modellen van 6 verschillende merken: Hyundai, Renault, Kia, Nissan, Peugeot, en Jaguar. Met de groepsaankoop via BattMobility kan men 50% van de aankoopprijs terug te verdienen. De enige voorwaarden zijn dat men zich aansluit bij het deelplatform voor elektrische voertuigen en de aankoop nog in 2019 plaatsvindt.

Structureel partnership

Innovatieve mobiliteitsoplossing BattMobility onderscheidt zich van klassieke autodeelplatformmen door een structureel partnership met concessiehouders van een aantal grote automerken. Ook na het wegvallen van de overheidssubsidie maken de concessiehouders en BattMobility zich sterk dat deze unieke samenwerking de meest voordelige en duurzame mobiliteitsoplossing is.

Delen is de toekomst

Volgens Chris de Guytenaer, bezieler van BattMobility, is de toekomst van mobiliteit in sneltempo aan het evolueren. “De technologie staat niet stil, en ook de tijd dat iedereen zijn eigen wagen wilde bezitten is voorbij. Het volstaat er af en toe een te kunnen gebruiken. Een auto staat namelijk gemiddeld 96% van de tijd stil en neemt (dure) parkeerplaats in. Delen met andere bestuurders is de oplossing. Als eigenaar van de wagen bepaal je zelf wanneer en wie met je auto rijdt. Een handige reservatieapp en specifieke verzekering voor deelwagens garanderen ieders gemoedsrust.”

Gent legt autodelers in de watten

Gent beloont de pioniers van autodelen alvast met gratis parkeerplaatsen en een extra startpremie van maar liefst 6.000 euro. Zo’n 100 geïnteresseerden waren gisteren aanwezig op de infoavond in de Zebrastraat, waarna de elektrische BattMobility vloot werd voorgesteld.

Deelnemende concessiehouders zijn Renault Mahy, Hyundai Servayge, Kia Grensland, Jaguar Vernaeve, Nissan Gent GMS-Group en Peugeot Traxxion, met ondersteuning van Ciac Fleet.