1000stemarkantezaak-crop

Louise Schoenen uit Dendermonde is 1000ste Markante zaak

DENDERMONDE – Markant vzw beschikt sedert 2014 over een ecosysteem waarmee ze haar ondernemende leden ondersteunt. Leden van Markant of Best Pittig die een eigen zaak hebben, kunnen deze registreren als Markante Zaak. Zo vergroten ze hun klantenbestand en naambekendheid. Louise Schoenen uit Dendermonde werd onlangs de 1000ste Markante Zaak. Tinneke De Kimpe heeft een webshop en pop-up store in Dendermonde voor vrouwen met een schoenmaatje meer.

Het concept sloeg gelijk aan. Veel vrouwelijke zaakvoerders waren enthousiast en registreerden zich. Zo ook Lies Scheerlinck, lid van Markant Deinze en zaakvoerder van Letters & Co: “Als lid en eigenares van een onafhankelijke boekhandel met koffiebar, ben ik er trots op een ‘markante’ zaak te zijn omdat Markant lokale ondernemers een warm hart toedraagt.” Alle leden genieten met hun lidkaart bovendien van exclusieve ledenvoordelen bij collega-leden met een Markante Zaak.

Gestage groei

Sindsdien kunnen we spreken van een gestage groei. En terecht. Niets leuker dan jezelf via het platform op de website van Markant vzw kenbaar te maken bij je collega-leden en deze vervolgens over de vloer te krijgen. En dat niet alleen, Markant vzw én de lokale afdelingen steunen de zaken met acties en geven ze een stem op hun sociale media platformen en in het digitale magazine markantmag.be.

1000 Markante Zaken op de teller

Zo werd Louise Schoenen uit Dendermonde onlangs de 1000ste Markante Zaak. De schoenenzaak voor vrouwen met een schoenmaatje meer van Tinneke De Kimpe is een gloednieuw luxeconcept met een persoonlijke touch. “Als vrouw met een schoenmaatje meer is het niet evident om stijlvolle, elegante en comfortabele exemplaren te vinden. In de gewone schoenenwinkel beland je dan al snel in een inspiratieloze hoek met een beperkt aanbod. Daar wordt niemand gelukkig van, toch? Vanuit deze frustratie heb ik de experience store en webshop Louise Schoenen in het leven geroepen.”

Tinneke getuigt over de meerwaarde die Markant biedt: “Naast het persoonlijke contact met anderen binnen de regio, heb ik er bewust voor gekozen om een Markante Zaak te zijn. Ik had al snel geleerd dat je het niet alleen kan. Bij Markant kan ik een beroep doen op professionele ondersteuning, het reeds bestaande netwerk en de talloze voordelen. De extra naambekendheid op sociale media, de website, het digitale magazine, … doen mijn klantenbestand groeien. Als starter is dit een welgekomen ‘duwtje in de rug’.”

Alle 1000 Markante Zaken vind je hier. Wie meer info wil kan terecht via markantezaken@markantvzw.be