thumbnail_Groepsfoto_web

Pop-Up Shopping Night in Denderleeuw

DENDERLEEUW – Na het succes van de voorbije drie edities, slaan opnieuw 14 Denderleeuwse winkels de handen in elkaar en organiseren op donderdag 28 en vrijdag 29 november 2019 een super trendy avond: in de showroom van Interieur Van der Waerden zal elk van hen een pop-up winkel openen.

“In vier thema’s zullen wij de bezoekers onderdompelen in de eindejaarsshopping”, licht organisator Michèle Van der Waerden toe. “In de Food corner kan je proeven van heerlijke zoetjes bij Chocolaterie Duchesse, hapjes van Be-Fresh Catering en wijnen van WijnAvontuur. Fashion met kleding van Anita’s, mooie setjes bij Cups Lingerie, en brillen van Optiek De Cooman. Shopping ideetjes zijn er van Juweelontwerper Hans Meganck, kerstartikelen bij Tuinweelde, leuke shirts van Zeefdrukkerij Stevens en sport- en verzorgingsproducten bij Apotheek Welle. In Style relaxen doe je in het Interieur van Van der Waerden, aangekleed door Ontluikend Groen en genietend van de foto’s van Yves Nevens Fotografie.”

Nieuwe ondernemers en gevestigde waarden

Hilde Leen van Ontluikend Groen neemt voor het eerst deel aan deze avondshopping: “Het is voor mij een unieke kans om beter gekend te worden in Denderleeuw en omstreken. Het geeft mij daarnaast ook de mogelijkheid om mijn creaties te tonen in een huiselijke setting, waardoor ze mooi tot hun recht zullen komen.”

Voor Christine Leus van Anita’s is het al de vierde editie: “Voor mij is dit de ideale start richting eindejaar met de feestoutfits in de kijker en leuke geschenkjes voor onder de kerstboom. Ik krijg ook altijd zeer enthousiaste reacties van mijn klanten en wat velen het meest appreciëren is dat dit niet de zoveelste ladiesnight is, maar dat er ook voor de mannen heel wat interessants te beleven valt.”

Eén plus één is drie

Yves Nevens, deelnemende beroepsfotograaf en voorzitter van UNIZO Denderleeuw is één van de drijvende krachten achter de organisatie: “We leven nu in een tijd waar samenwerking het magische woord is. Dit is een uniek voorbeeld van hoe ondernemers samen veel meer klanten kunnen bereiken dan elk apart. Hier is één plus één zeker drie. Het is een prachtige kruisbestuiving tussen de kwaliteitsvolle winkels.”

Met steun van Oost-Vlaanderen

Deze organisatie kon tevens rekenen op een subsidie van de provincie Oost-Vlaanderen: “Een bloeiende handelskern is van groot belang”, zegt Leentje Grillaert, gedeputeerde voor middenstand. “Door detailhandelsverenigingen te ondersteunen, kunnen we samen dorpskernen levendig houden. Zo geven we niet alleen zuurstof aan de economie, maar zorgen we ook voor aangenaam wonen en winkelen.”

Een bezoekje aan de Pop-Up Shopping Night is volledig gratis, maar gezien het succes van de vorige edities en het beperkte aantal plaatsen is inschrijven (gratis) verplicht via www.popupshoppingnight.be of 053/66.86.45.