image (11)

Crunch Analytics steekt de Moerdijk over

GENT – Advanced analytics en artificiële intelligentie zijn topics die vandaag op elke bestuurstafel liggen. De vraag naar betrouwbare adviseurs in deze domeinen groeit exponentieel. In België, maar zeker en vast ook in Nederland. Daarom opent het Gentse Crunch Analytics vanaf 7 november 2019 een tweede kantoor in Rotterdam.

Klassieke ondernemingen worden vandaag gedwongen te transformeren tot data-gedreven organisaties die aan de slag gaan met advanced analytics en AI. Het verzamelen van grote datasets en het gebruik van machine learning algoritmen helpt werknemers bij het maken van betere beslissingen, maar die technologieën laten ook toe systemen te trainen die op hun beurt zelfstandig beslissingen nemen.

Dat kan bij een retailer gaan over het zetten van de juiste prijs, het voorspellen van de te verwachte verkopen of het automatisch bepalen van juiste aankoopvolumes. In een productieomgeving kan het gaan om het bepalen van de juiste temperatuur, het voorspellen van onderhoudsbeurten of het geautomatiseerd aankopen van ruwe materialen aan de beste prijs.

Een kantoor in de bruisend stad Rotterdam

De afgelopen twee jaar groeide Crunch Analytics uit van een hoogtechnologische startup met vijf medewerkers tot een schalend bedrijf met vijfentwintig medewerkers. Het bouwde een klantenportfolio op in diverse sectoren en in diverse Europese landen, waaronder ook Nederland.

“Nederlandse bedrijven wagen zich sneller in het diepe”, klinkt het bij Crunch Analytics. “Ze hebben hun bestaande processen al in verregaande mate gedigitaliseerd, zij het bijvoorbeeld in de vorm van e-commerce voor retailers of “industry 4.0” – toepassingen in productiebedrijven. Zo hebben ze veel data verzameld en zijn ze gretig om aan de slag te gaan met die data zodat er waarde kan uit gepuurd worden.”

Voor het eerste Nederlandse kantoor werd Rotterdam als vestigingslocatie gekozen. Op korte termijn blijft Gent de uitvalsbasis en zal daar de grootste groei in medewerkers worden verwezenlijkt.

Doenersmentaliteit

Crunch Analytics hoopt volgend jaar twaalf mensen aan te werven in Gent, alsook een achttal medewerkers voor het Rotterdamse kantoor. De Nederlandse vestiging krijgt zo alle tijd om zich rustig in het bestaande Rotterdamse technologie-landschap in te bedden. Het zal dat doen binnen de muren van de coworkingprovider 42Workspace.

“We kiezen voor Rotterdam omdat het technologie-landschap op dat van Gent lijkt. De cultuur en ingesteldheid van de Rotterdammer ligt ons wel. Ook die lijkt wat op de typisch Gentse doenersmentaliteit.”

Het kantoor opent dit najaar z’n deuren. De uitverkoren datum is 7 november 2019, dan staat ook een openingsevent gepland..