Blue Diamond Aalst (12)-2

Avontuur langs de Dender met The Outsider

AALST/OUDENAARDE – The Outsider organiseert al sinds 1987 sportieve events en teambuildings in de brede zin van het woord. Gaande van kleinschalige activiteiten tot complexe events met catering en overnachting. Zo kan je bij hen terecht voor avontuurlijke droppings, hoogteparcours, watersporten en andere adrenalineboosters. “Ons aanbod is heel divers. Bijna alles is mogelijk”, zegt zaakvoerder Hendrik Vandermarliere. Het bedrijf opende deze zomer zijn nieuwste locatie in Aalst langs de Dender.

“We werken voornamelijk, maar niet exclusief, vanuit onze eigen locaties in de Ardennen, Oudenaarde, Nieuwpoort, Oostende en sinds deze zomer ook Aalst”, vervolgt Hendrik Vandermarliere. “De activiteiten zijn steeds natuurgebonden. We maken zoveel mogelijk gebruik van wat er al aanwezig is in de omgeving. In de Ardennen zijn dit de rotsen, de rivieren en de grotten, aan zee de duinen, het strand en het water en in de Vlaamse Ardennen zitten we aan de Donk, een grote waterpartij gelegen in het natuurlijk overstromingsgebied van de Schelde.”

Nieuwe vestiging langs de Dender

De nieuwste vestiging van The Outsider is gevestigd in Aalst naast de Dender aan het nieuwe sportcomplex Schotte. Hendrik legt uit waarom hij net voor deze locatie koos: “We waren al geruime tijd op zoek naar een locatie dichter bij Brussel. We hadden ook al activiteiten gedaan langs de Dender en dat heeft ons altijd enorm bekoord. Het is een prachtig, ongekend stukje natuur centraal in Vlaanderen. We deden vervolgens mee aan een wedstrijd van de Stad Aalst, die graag een avontuurlijk aanbod net naast de nieuwe sporthal wilde, en hebben deze gewonnen.”

Ruim aanbod aan activiteiten

Twee jaar geleden begon de opbouw van de nieuwe vestiging. Deze zomer konden de eerste avonturiers zich al met kano’s, kajaks, vlotten of pedalo’s op het water wagen. De oude schouw van de vroegere leerlooierij Schotte werd omgevormd tot ‘klimschouw’. Daarnaast is er ook een gigantische klimtoren genaamd Blue Diamond met 45 diverse touwbruggen, waar 75 personen tegelijk de aap in kunnen uithangen.

“In het bos spelen we laserbattle en arrow tag. Op de weide ernaast organiseren we dan weer Highland Games”, voegt Hendrik toe. “De samenwerking met Schotte is een enorme troef. Zo kunnen we sportevenementen organiseren met zowel indoor als outdoor activiteiten. Er is ook de mogelijkheid tot overnachten in het jeugdcentrum vlakbij.”

Vergaderen op hoogte

Blikvanger wordt de Black Diamond. Langs een via ferrata bereik je de top van deze containertoren. Helemaal bovenaan is een kleine exclusieve vergaderruimte voor 15 man. “Wie op deze unieke plek wil vergaderen, moet wel eerst naar boven klimmen, er is geen andere weg”, voegt Hendrik toe. Deze is op dit moment nog in volle opbouw.

3000 bezoekers

Tot nu toe waren de reacties alvast lovend. “Dat belooft natuurlijk voor de toekomst en geeft ons bewijs dat we goed zitten”, zegt Hendrik. “In september mochten we al heel wat scholen en bedrijven ontvangen en telden we maar liefst 3000 bezoekers.”

Lees ook

  • CommV
    02/10/2024
    2-design
    Bilzen
  • CommV
    02/10/2024
    Maison Maeseyck
    Maaseik
  • VZW
    02/10/2024
    Sergeant
    Sint-gillis (bij-brussel)