Timmerman-Team

Eeklose firma treedt toe tot PipeTech Academy

EEKLO/SINT-NIKLAAS – In België is pijpfitter nog steeds een knelpuntberoep. Het blijft moeilijk voor bedrijven om hun vacatures ingevuld te krijgen. Onderlegde technici zijn nu eenmaal moeilijk te vinden. Al tien jaar gaat PipeTech Academy onvermoeid de strijd aan om deze tekorten aan geschoolde pijpfitters binnen de perken te houden. Gedurende een decennium heeft PipeTech meer dan 3000 werkzoekenden, werknemers of leerlingen om- en/of bijgeschoold.

PipeTech Academy, gevestigd in Sint-Niklaas, vormt hét expertisecentrum in Vlaanderen voor pijpfitters, flensmonteurs en monteurs industriële installaties waar iedereen zich kan om- of bijscholen in het beroep pijpfitter-monteur en/of pijpfitter-fabriceur.

Om zijn queeste verder te zetten, versterkt PipeTech Academy & Alliance zijn uniek partnerschap. Naast de huidige partners Bilfinger ROB, Fabricom, TMS Industrial services, Spie Belgium, de metaalfondsen FTMA, Tofam Oost-Vlaanderen, INOM en Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) treedt de firma Timmerman EHS nu toe tot dit unieke partnerschap.

Meer dan 40 jaar ervaring

Timmerman EHS uit Eeklo heeft meer dan 40 jaar ervaring in industriële warmtewisselaars en installatie van industriële buisleidingen voor diverse druktoepassingen (stoom, water, olie, perslucht, …) en vormt zeker een waardevolle partner voor PipeTech Academy. Het bedrijf werd in 1972 opgericht door Pol en Michel Timmerman. In de beginjaren lag de focus op industriële buisleidingen. Door de jaren heen groeide de constructie van warmtewisselaars, met uiterst kwalitatief laswerk, eveneens uit tot een specialiteit van het bedrijf. Vandaag bestaat het team uit 75 medewerkers: van ingenieurs voor het ontwerp van de warmtewisselaars tot lassers voor hun fabricage, technici in de montage en installatie en pijpfitters voor de assemblage van buisleidingen.

Timmerman EHS beschikt over een 6000 m2 grote atelier in Eeklo met uitgebreid machinepark waardoor ze alle bewerkingen in eigen huis aankunnen. Hun klanten zijn onder meer actief in de chemische, petrochemische, farmaceutische, energieproducerende, staal- en voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf heeft ook een Nederlandse vestiging in Terneuzen en realiseert een omzet van 8,5 miljoen euro.