thumbnail_laatste_slide

Starter van de week: Vernieuwende desserts om te delen van Alvoest

BEERVELDE/GENT – Op 15 augustus wordt halfoogst (Alvoest) gevierd. De eerste appelen zijn plukrijp en de oogst is half binnen.​ Ook in de familie van Indi en Silke Geurs wordt dit elk jaar gevierd op het ouderlijke hof. Iedereen praat er lustig op los rond een rijkgevulde desserttafel vol zelfgemaakte lekkernijen. De tweelingzussen (26) willen graag iedereen laten genieten van deze Alvoest sfeer, maar dan zonder het vele werk van zelf verse desserts te bereiden. Daarom maken ze desserts om te delen, zodat mensen meer tijd aan tafel dan in de keuken spenderen en samen kunnen praten en lachen aan tafel.

Silke en Indi Geurs zijn beide bio-ingenieur in respectievelijk chemie en voeding. In haar laatste jaar maakte Indi een project rond een nieuw voedingsproduct. “Daar is het idee ontstaan”, vertelt Indi. “Maar pas twee jaar later, toen we de flyer van Durf Ondernemen zagen, hebben we ons ingeschreven voor Expedition Do en is de bal aan het rollen gegaan.”

Dip met cheesecake-smaak

Doorheen het traject bij Expedition Do is hun concept sterk geëvolueerd. Uiteindelijk kwamen ze uit bij zoete dessert dips met bijpassende koekjes om te delen in groep. “We wilden iets vernieuwends, maar gezellig samenzijn en familiefeesten zijn altijd onze rode draad geweest”, vervolgt Indi.

Het assortiment van Alvoest bestaat uit zoete dips, met smaken geïnspireerd op dessert-klassiekers. Samen met een verrassende topping vormt dit een typisch Alvoest dessert. “Zo hebben we de dip met cheesecake-smaak en lemon curd als topping of een Tiramisu-dip met een coulis van passievruchten of amaretto caramel bovenop. Momenteel zijn we ook volop veganistische dips aan het ontwikkelen om ons gamma uit te breiden.”

Delen op de werkvloer

Op dit moment wordt alles nog volop voorbereid om uiteindelijk op 1 april 2020, de verjaardag van de tweelingzussen, op de markt te komen. In eerste instantie zullen de Alvoest dessert dips B2B verkocht worden. “Op de werkvloer wordt steeds minder samen pauze genomen”, legt Silke uit. “Als er dan al iets lekkers te vinden is, wordt dit door de medewerkers vaak samen met een verse kop koffie meegenomen naar hun bureau. Doordat onze desserten gedeeld worden uit één kom, kunnen collega’s in een ongedwongen sfeer bijpraten. Goede ideeën en creatieve oplossingen voor projecten of het bedrijf komen zo naar boven. Dit verandert de pauze-tijd in productieve-tijd en wordt het teamgevoel tussen collega’s versterkt.”

Ambities

Alvoest wil bedrijven een vlotte service garanderen en levert de desserts op locatie. “Starten doen we in de omgeving van Gent, maar op termijn is het zeker de bedoeling dit uit te breiden naar andere steden en vervolgens ook naar Nederland.” Op dit moment produceren ze ook nog alles zelf in een gehuurde keuken, maar zodra het volume groter wordt, willen de zussen investeren in productie op industrieel niveau. “Zo kunnen we onze zoete dips uiteindelijk ook naar de retail brengen.”

 

© UGent – Anneke D’Hollander

Eén grote brainstorm

Het traject bij Durf Ondernemen sloot Alvoest in schoonheid af. Ze wonnen de harten van het publiek en gingen aan de haal met de Voka Bryo prijs. “Dat houdt in dat we nu ook een Bryo-traject bij Voka kunnen volgen, waar we ons businessplan nog verder kunnen verfijnen.” Indi en Silke combineren dit alles met hun full-time job aan de Universiteit van Gent.

Gelukkig krijgen ze hulp van hun oudere zus Lobke (33) en de hele familie. “Bij ons thuis aan tafel is het eigenlijk meestal één grote brainstorm over Alvoest”, lacht Silke. “Bovendien is het heel erg fijn om dit samen met mijn twee zussen te kunnen doen. We kennen elkaar door en door en kunnen to the point vergaderen en gericht feedback geven. Ook kennen we elkaars sterktes en zwaktes, wat overleggen erg efficiënt maakt.”

Volg het verhaal van Alvoest op de voet via Instagram of Facebook