8B6A0163-2

Oost-Vlaamse lanceert Kurkuma en havermout voor je hond

BELSELE – 4 oktober is het Werelddierendag. Op die dag besteed elke dierenliefhebber extra aandacht aan zijn geliefde viervoeter. En dat zijn er in België heel wat! Maar liefst anderhalf miljoen honden maakt deel uit van een gezin. Uit recent onderzoek van Comeos blijkt dat meer dan 1 op 4 van de Belgen één of meerdere honden in huis heeft. Helaas is bijna de helft van de honden obees en hebben ze vaak last van kwaaltjes. Herbafix, een nieuw Belgisch label uit Belsele, ontwikkelde daarom natuurlijke en koudgeperste voeding op basis van kruiden, antioxidanten en probiotica die de immuniteit, spijsvertering en vitaliteit van het dier gaan ondersteunen. 

Steeds meer baasjes kiezen bewust voor natuurlijke premium voeding die bovendien koudgeperst wordt, net zoals de brokjes van Herbafix. Dat wil zeggen dat de temperatuur van de bereiding niet hoger dan 65 graden gaat. Met deze bereidingswijze is de voeding voor de hond veel makkelijker verteerbaar.

Helende kruiden

Naast deze unieke methode werkt Herbafix ook met verschillende ingrediënten zoals kruiden, antioxidanten en probiotica die een gunstige invloed hebben op de gezondheid van de hond. Brandnetel ondersteunt de urinewegen, kurkuma is, net als kaneel een natuurlijke ontstekingsremmer, zoethout bevordert de spijsvertering, havermout zit boordevol functionele vezels, mariadistel is goed voor de lever en is een natuurlijke ontgifter en het extract van de groenlipmossel houdt de gewrichten soepel.

Gezond én lekker

Kristel Fierens, oprichtster Herbafix combineert het positieve effect van al deze natuurlijke ingrediënten met wetenschap. Als voedingsdeskundige mens en dier behaalde ze een master Animal Science aan de Universiteit van Wageningen (Nederland). Kristel is uiteraard ook een grote hondenliefhebber. Vanuit haar ervaring met haar eigen hond Thor, een labradoodle, kwam ze op het idee om een eigen merk hondenvoeding te ontwikkelen dat niet alleen gezond is maar ook lekker.

“Thor was, net als 10% van de honden, een heel kieskeurige eter. De gezonde brokken die op de markt waren, vielen bij hem niet in de smaak en dan heb je niet veel keuze: ofwel maak je zelf iets ofwel moet je kiezen voor voeding waaraan smaakversterkers en andere brol toegevoegd is. Dat wou ik absoluut niet.”

Beter voorkomen dan genezen

“Wie goed en gezond eet, voelt zich goed. Dat is voor een hond niet anders”, gaat Kristel verder. “Wij werken met Herbafix bovendien vanuit de filosofie: voorkomen is beter dan genezen. Door jouw hond gezonde voeding aan te bieden, voorkom je ziektes en kwaaltjes. We merken dat de consumenten steeds meer bezig zijn met gezonde voeding. Die trend trekt zich gelukkig ook door naar de voeding voor onze viervoeters.”

Momenteel werkt Herbafix samen met meer dan 60 dierenartsen en zijn de verschillende soorten Herbafix-hondenvoeding al verkrijgbaar bij verschillende Tom&Co’s en onafhankelijke dierenwinkels én online via de website van Herbafix. Naast vier verschillende soorten brokjes, biedt Herbafix ook een zalmolie met kurkuma aan die als topping over de voeding besprenkeld kan worden. Deze lekkernij werd verrijkt met natuurlijke antioxidanten, verbetert de conditie van het tandvlees en geeft een soepele en glanzende vacht.

Meer informatie op herbafix.be. Je kan Kristel ook volgen op Instagram en Facebook