763 (9)

Jumbo komt naar Oost-Vlaanderen

Er is een nieuwe locatie bekend waar Jumbo zal neerstrijken. Het Laatste Nieuws meldt dat de Nederlandse supermarktketen een omgevingsvergunning heeft ingediend voor een grote vestiging in het Pareinpark te Beveren. Op die site komt binnenkort een bijkomend winkelcomplex met een netto verkoopoppervlakte van 3.322 m². Jumbo zou daarvan 2.000 m² innemen. In hetzelfde complex zal ook Kruidvat een nieuwe zaak openen. Een derde handelspand heeft nog geen invulling.

Het openbaar onderzoek loopt nog tot 24 september en daarna moet het college zich nog uitspreken over de vergunningsaanvraag. Volgens schepen van lokale economie Filip Kegels zou dat alvast geen probleem mogen opleveren: “Voor ons was het belangrijk dat er geen winkels komen die rechtstreekse concurrentie vormen voor het winkelkerngebied. Dit betekent dus dat er geen kledingzaak zal komen.” Voor het derde handelspand wordt vooral gekeken naar ketens die bijvoorbeeld sportmateriaal, kookgerief, tuinmeubelen, enzovoort verkopen. “We hebben ook de schriftelijke garantie gekregen dat Kruidvat zijn filiaal op de Grote Markt niet zal sluiten”, vervolgt Kegels. “De nieuwe vestiging zal een aanvullend assortiment van vooral grotere artikelen aanbieden.”

Eerste van Oost-Vlaanderen

De vestiging in Beveren wordt de eerste voor Jumbo in het Waasland en bij uitbreiding Oost-Vlaanderen. De concurrentie belooft er bikkelhard te worden, want in de omgeving hebben ook Carrefour market, Aldi en Lidl vestigingen, net zoals Albert Heijn, Colruyt, Proxy Delhaize en Spar. De nieuwe supermarkt zou in de loop van volgend jaar de deuren openen.

Dit najaar openen de eerste Belgische Jumbo-supermarkten in Rijkevorsel, Pelt en Lanaken. In 2020 komen daar nog zo’n 12 tot 15 supermarkten in Vlaanderen bij, waaronder deze in Beveren. Op termijn ziet Jumbo potentieel voor ruim 100 winkels in België. Per winkel moeten zo’n 70 arbeidsplaatsen ingevuld worden.