thumbnail_BEWERKT MG_7812 2 (1)

Starter van de week: Sporten zonder abonnement bij FIT Center du Parc

AALST – Op de oude site van kousenfabriek du Parc in Aalst komt een indrukwekkend nieuw project. Verschillende winkels, sportclubs en horecazaken, alsook een binnenspeeltuin, trampolinepark, welness,… nemen er hun intrek. Eind september opent FIT Center du Parc de deuren op het eerste verdiep. 16 zelfstandige sport- en voedingscoaches slaan de handen in elkaar voor het aanbieden van sportlessen, kookworkshops en persoonlijk advies. Je sport er zonder abonnement, van jong tot oud, terwijl ervaringsdeskundigen je helpen om een fittere versie van jezelf te worden.

Initiatiefnemer Gunther Mattens (48) is al heel zijn leven bewust bezig met voeding en sport. Zijn werk als zelfstandig traiteur combineerde hij met judo en hardlopen. Vijf jaar geleden maakte hij de overstap naar voedingsbegeleiding. “Als voedingscoach help ik mensen ook aan het sporten om samen met hen aan een gezondere en actievere levensstijl te werken”, legt hij uit.

“Samen met een aantal andere voedingsbegeleiders en personal trainers kwamen we op het idee om een fitstudio op poten te zetten waar we lessen konden aanbieden. Toen Aalstenaar Hans de Neef, die ook Dok Noord in Gent uit de grond stampte, besloot om de du Parc site onder handen te nemen, grepen we onze kans.”

Uitgebreid aanbod

FIT Center du Parc is geen fitness met toestellen, maar een ruim aanbod aan groepslessen als Flex (een soort yoga) gegeven door Jana, Strong by Zumba door Isolde of Kids Gym met Frank. Daarnaast is er ook een ruimte specifiek voor Martial Arts. Mehdi geeft er Tai Chi, Braziliaanse gevechtssporten en zelfverdediging voor vrouwen. Walter verzorgt bokslessen op verschillende niveaus.

“We willen volop gebruiken maken van het prachtige groen dat ons omringt”, vertelt Gunther. “Zo zullen er bootcamps en allerhande conditie- of krachttrainingen doorgaan in het park. Mensen die het liever wat rustiger aan doen, kunnen er wandelen in groep of de techniek van Nordic Walking onder de knie krijgen.”

Combinatie met gezonde voeding

In de open keuken organiseren ze maandelijks kook- en beautyworkshops. “Naast het sporten willen we mensen ook helpen met de juiste voeding door hen leuke, simpele en gezonde gerechtjes te leren. In het lesgeld is bovendien onze eigen sportdrank inbegrepen, waar de leden gebruik van kunnen maken. In de huiselijke lounge bieden we ten slotte enkel gezonde dranken aan.”

Anders dan grote ketens als Basic Fit, is het halen van duizenden leden geen doel voor Fit Center du Parc. “We gaan juist voor een heel persoonlijke aanpak met kleine groepen en willen vooral professionele lessen aanbieden met enkel topleraars in hun vak”, aldus Gunther.

Meerdere vestigingen

Op termijn zou Gunther het fantastisch vinden om op verschillende plaatsen een Fit Center uit te bouwen. Gunther: “Coaches uit andere regio’s zijn alvast enthousiast over het concept en hebben al gezegd dat ze dit ook willen bij hen in de buurt.”

Op dit moment zijn de bouwwerken in Aalst nog volop aan de gang. “Eind september gaan we open. Half oktober volgt er een openingsweekend met heel wat demonstratielessen. Het exacte uurrooster wordt binnenkort bekendgemaakt via onze Facebookpagina.”

Team

Het team van FIT Center du Parc bestaat uit Jana Lambrechts (Flex), Mina Van de Perre (Start 2 get fit), Keanu Erauw en Chris De Vlieger (Fitclub), Wouter en Kerensa De Potter (Bootcamp), Kaat Bracke en Rebecca Callebaut (Walking en Nordic Walking), Isolde Elskens (STRONG by Zumba), Frank Boone (Kleuterturnen), Mehdi Michiels (Tai Chi, Mobility en Self defense), Walter Baeyens (Boxing), Bruna Felix (Hatha Yoga, HIT, BBB), Vanessa Bulone (Run 2 get fit), Gunther Mattens (Kookworkshop) en Nathalie van Audenhove (Beautyworkshop).