01-26674016214_c55caeb27b_o

Kinepolis en Torfs genomineerd voor Onderneming van het Jaar 2019

GENT/SINT-NIKLAAS – Dit jaar organiseert EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, voor de 25e keer de ‘Onderneming van het Jaar®’. Torfs uit Sint-Niklaas en Kinepolis, met hoofdzetel in Gent, zijn genomineerd om de prijs van deze zilveren jubileumeditie in de wacht te slepen. De andere genomineerden zijn: Actief (Lummen) en Aertssen (Stabroek). De prijs zal tijdens de uitreikingsceremonie op 8 oktober aan de winnaar overhandigd worden in aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning.

EY startte in 1995 met de ‘Onderneming van het Jaar®’-award met de ambitie om de mooie prestaties van Belgische bedrijven in de kijker te zetten. De award en bijhorende prijsuitreiking zijn ondertussen een vaste jaarlijkse afspraak geworden, waarop de top van het Belgische bedrijfsleven present tekent. Nieuw dit jaar: ook de 24 vorige winnaars van de award zullen een prominente rol krijgen tijdens de ceremonie.

“Al een kwarteeuw bekroont onze ‘Onderneming van het Jaar®’-award unieke Belgische bedrijven, die blijk geven van een uitmuntende ondernemingszin en succesvol management. De genomineerde ondernemingen verdienen alle lof; ze vertrekken vanuit een sterke visie, die de rode draad vormt van hun operationele succes. Het lijdt ook geen twijfel dat ze fungeren als voorbeeld en ook andere bedrijven stuwen naar een hoger niveau”, aldus Patrick Rottiers, CEO EY België.

Oost-Vlaanderen tweemaal kanshebber

© Retail Detail

Maar liefst twee vooraanstaande Oost-Vlaamse bedrijven werden genomineerd. Cinemaketen Kinepolis heeft zijn hoofdzetel in Gent. Het bedrijf kent een omzet van €475,9 miljoen en stelt 3.800 medewerkers tewerk. Kinepolis ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen. Het staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. Wereldwijd telt Kinepolis 97 bioscopen verspreid over Europa en Canada wat goed is voor 884 schermen en meer dan 175.000 zitplaatsen. Naast haar bioscoopactiviteit is de groep ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer.

De tweede Oost-Vlaamse kanshebber is Schoenen Torfs uit Sint-Niklaas. Dit vierde generatie familiebedrijf, opgericht in 1947, gelooft rotsvast in een doorgedreven omnichannel retailstrategie. Met zijn 81 winkels en webshop is Schoenen Torfs marktleider in Vlaanderen. Het bedrijf, dat 600 medewerkers telt, werd tien keer tot Beste Werkgever verkozen en draait een omzet van €145,6 miljoen.

Prijsuitreiking

De professionele jury, met vertegenwoordigers uit de top van het Belgische bedrijfsleven en de academische wereld, wordt voorgezeten door Michèle Sioen. De opvolger van de West-Vlaamse producent van diepvriesgroenten Ardo (‘Onderneming van het Jaar®’ 2018) wordt bekendgemaakt op dinsdag 8 oktober 2019 en zal de trofee ontvangen in aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning.