thumbnail_fullsizeoutput_940

Starter van de week: Student-onderneemster scoort met mobiele cocktail- en wijnbar

KRUISEM – Samen met haar drie jaar jongere zus Leonie toert de 21-jarige Louise Van Cauwenberghe rond met de Leolou Bar. Deze mobiele cava-, cocktail- en wijnbar biedt een alternatief voor de vele foodtrucks en wil mensen vooral gezellig samenbrengen rond een heerlijk aperitief. Je bestelt de ‘drinktruck’ voor jouw evenement of tuinfeest en krijgt er de bediening door het vrolijke duo bovenop.

“Het idee ontstond eigenlijk toen mijn mama en ik op een rommelmarkt liepen. Naast enkele foodtrucks die blikjes aanboden, was er geen enkel standje te vinden waar we een lekker aperitief konden drinken”, vertelt Louise van Cauwenberghe (21). “Ik studeerde op dat moment psychologie, maar speelde al langer met het idee om zelfstandig te worden en een foodtruck te beginnen. De foodtruck werd dus een ‘drinktruck’ en de studies verschoven tijdelijk naar de tweede plaats.”

Huiselijke sfeer

Louise nam haar ouders en zus mee in het avontuur. Leolou Bar biedt cava, cocktails en wijn aan, maar ook een ruim aanbod bieren en frisdrank. “Het leuke is dat we met bediening komen. Mijn zus en ik staan praktisch altijd samen in de kar. Mensen houden van de huiselijke, familiale sfeer.”

We zijn nu een dik jaar verder en de bar kent een groot succes. Louise: “We waren aanwezig op verschillende grote dorpskermissen en stonden ook op Nokere Koerse. Op zo’n dagen krijgen we gemiddeld 2000 man over de vloer. Ook op de rommelmarkt waar het allemaal begon waren we dit jaar aanwezig en het was fantastisch!”

Succesvolle workshops

Daarnaast biedt Louise met Leolou Bar ook cocktailworkshops aan op locatie voor vrijgezellenfeestjes of verjaardagen. Vanwege de grote vraag door kleine groepen, organiseerde ze onlangs voor het eerst een open workshop in haar eigen tuin waarop iedereen kon inschrijven. “Dat bleek zo een immens succes dat ik de inschrijvingen na 25 mensen heb moeten sluiten. Dit wordt dus zeker nog vervolgd”, aldus Louise.

Tijd voor uitbreiding

Louise kijkt alvast uit naar de aankoop van een tweede kar. “We hebben geregeld dubbele boekingen en het is ontzettend jammer als we mensen moeten weigeren. Daarnaast krijgen we vaak de vraag om de kar te huren zonder personeel. De tweede kar zou dan puur voor verhuur zijn.”

Op lange termijn hoopt Louise over een tiental karretjes te beschikken die ze non-stop verhuurt terwijl ze zelf nog steeds voor workshops en evenementen kan instaan.

Student-ondernemer

Hoewel haar studies niet meer altijd op de eerste plaats kwamen, en het merendeel van haar tijd naar Leolou Bar ging, slaagde ze er toch in haar Bachelor Psychologie af te maken. “Het statuut van student-ondernemer heeft me hierbij geholpen”, zegt Louise. “Ik wil studenten met een leuk idee dan ook aansporen hiermee naar buiten te komen en ervoor te gaan.”

Haar studies wil Louise verderzetten met een Master Management, gevolgd door TEW. “Deze richting sluit meer aan bij het ondernemersleven. Ik heb de praktische kant nu onder de knie, maar wil ook de theoretische zijde beheersen. Vanaf volgend jaar ga ik wel het statuut van werkstudent aanvragen waardoor ik examens kan spreiden. Juni is namelijk een topmaand voor de bar, wat niet zo praktisch was dit jaar”, knipoogt Louise.

Meer informatie: www.leoloubar.be of via Facebook en Instagram