view (1)

Kartongroep Van De Velde neemt Lokerse sectorgenoot over

WETTEREN/LOKEREN – P. Van De Velde Group uit Wetteren, specialist in kartonnen verpakkingen, neemt zijn kleine sectorgenoot FP Packaging uit Lokeren over. Met de overname bouwt de groep Van De Velde haar vouwkartonactiviteiten, die opereren onder de naam Van De Velde Packaging, verder uit. De inlijving van FP Packaging is al de zesde deal in korte tijd voor de familiale groep.

FP Packaging staat voor Flanders Printing Packaging en ontstond zelf in 2000 uit het samengaan van drie ondernemingen. Het bedrijf is een drukkerij-kartonnage die zich toelegt op het maken van vouwdozen voor de voedingsindustrie. Het gaat bijvoorbeeld om dozen voor gebak, pralines en traiteurs. Met een omzet van 4,1 miljoen euro (laatste jaarrekening tot eind 2017) en zo’n 15 voltijdse werknemers is het een relatief klein bedrijf.

De vestiging van FP Packaging blijft in de huidige vorm en op hetzelfde adres in Lokeren bestaan. Het managementteam onder leiding van Bernard Verbrugge en Alexandra Verbrugge blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering.

Zesde overname

Voor Van de Velde is het al de zesde overname op korte tijd. De vijf andere bedrijven kwamen uit Duitsland, Nederland en Frankrijk en opereren ook allemaal in het segment van het vouwkarton. “De bundeling van de ondernemingen in één sterke organisatie biedt de groep nieuwe mogelijkheden om nog beter in te spelen op de groeiende marktvraag naar vouwkartonverpakkingen”, zegt Van De Velde.

Van De Velde Packaging heeft in België activiteiten in Lichtervelde, Kruishoutem en nu dus ook Lokeren. De geproduceerde vouwkartonnen verpakkingen worden voornamelijk gebruikt in de marktsegmenten voeding, dranken en gezondheidszorg. Daarnaast produceert P. Van De Velde massief kartonnen verpakkingen in zijn fabrieken in Wetteren en in Poznan (Polen).

P. Van De Velde Group verwerkt jaarlijks met 600 werknemers 70.000 ton aan verpakkingen. Van De Velde heeft overigens geen banden met de gelijknamige lingeriefabrikant uit hetzelfde Wetteren.