Schermafbeelding 2019-08-02 om 10.55.30

Broer en zus zoeken financiering voor mindfoodness restaurant

AALST – Een totaalbeleving, dat wordt Table du Parc. In dit ontbijt-, lunch- en brunchrestaurant willen Pascal en Jasmine Van Geert hun gasten gezonde en gevarieerde gerechten voorzetten, en dit in een rustgevend interieur. De ligging van Table du Parc, aan de rand van het Aalsterse stadspark en op een oude industriële site die herbestemd wordt als sport- en recreatiedomein, is hiervoor alvast ideaal. Om deze droom te verwezenlijken zijn Pascal en Jasmine op zoek naar een totaalbedrag van 60.000 euro via winwinleningen.

Table du Parc wordt een plek in Aalst waar lekker en gezond eten hand in hand gaan. Met hun ontbijt- en lunchrestaurant, dat in het weekend ook een brunchformule zal aanbieden willen initiatiefnemers Pascal Van Geert en zijn zus Jasmine aantonen dat gezond eten meer dan een trend is: “Met Table du Parc willen we bewijzen dat gezond eten een meerwaarde kan zijn in plaats van een beperking. Gezond eten is allesbehalve een synoniem voor flets of fantasieloos eten. Onze menukaart betekent een verruiming van je culinaire ervaring.”

Mindfoodness

In Table du Parc is mindfoodness het sleutelwoord; dit concept draait rond het bewustzijn over de oorsprong van wat je eet en legt de nadruk op bewust proeven en genieten. Pascal, die in de keuken zal staan, creëert herkenbare verwengerechten met een gezonde basis, en geeft er een eigen creatieve twist aan. “Bij Table du Parc vind je geen doordeweeks ontbijt, noch het klassieke brunchbuffet. Elke bezoeker stelt eigenhandig zijn maaltijd samen met een ‘mix en match’ van bij elkaar passende en gevarieerde gerechten”, aldus Pascal.

Jasmine is een orthomoleculair voedings- en levensstijltherapeut. Dit betekent dat zij op zoek gaat naar het juiste voedingspatroon met als doel je lichaam behoorlijk te laten functioneren en je energieniveau te optimaliseren. “We plakken dus niet zomaar het label ‘gezond’ op wat we op tafel zetten. We onderbouwen onze gezonde menukaart met onze specifieke kennis en ervaring rond voeding”, vult Jasmine aan.

Onthaasten

Table du Parc wordt een plek voor onthaasting. Het interieur zal rust uitstralen, met harmonieuze kleurtinten en tafels die niet te dicht bij elkaar staan. De ligging aan de rand van het stadspark, is ideaal om deze kalmte te benadrukken. “Anders dan de vele trendy bars, willen wij onze gasten echt tot rust laten komen”, zegt Jasmine. “We gaan op die manier voor een totaalbeleving en vullen niet enkel je maag, maar voeden ook je lichaam.”

Workshops en picknickmanden

Later willen Pascal en Jasmine verder inzetten op hun missie om aan te tonen dat gezonde voeding echt wel een meerwaarde kan zijn, bijvoorbeeld via workshops. Ze willen o.a. jonge sporters een degelijke basis aanleren voor een energie- en prestatieverhogende eet- en levensstijl. Ook het aanbieden van luxueuze picknickmanden behoort tot de toekomstplannen van Table du Parc.

Investeer mee in Table du Parc

Om deze missie waar te maken is Table du Parc op zoek naar 60.000 euro financiering via winwinleningen. Met deze bijkomende financiële middelen willen ze een professionele keuken laten plaatsen in het gerenoveerde pand dat deel uitmaakt van de du Parc-site, de vroegere bekende kousenfabriek. Daarnaast willen ze met de op te halen financiering het restaurantgedeelte volgens het mindfoodness-concept inrichten.

Meer informatie vind je via winwinner.be