NG_JACK&JONES_JEANSSTUDIODSCF3904

Jack & Jones opent eerste Jeans Studio in Gent

GENT – Het Deense menswear merk Jack & Jones introduceert een nieuw winkelconcept waar denim centraal staat. De winkel in Gent opent op 25 juli de deuren en is de eerste van het nieuwe concept op Belgische bodem en de tweede JEANS STUDIO wereldwijd.

Van bij het ontstaan van Jack & Jones is denim altijd de brandstof geweest. Met passie en toewijding voor vakmanschap en premiumkwaliteit brengt het merk al 30 jaar denimliefhebbers bijeen. En dat doen ze voortaan in een dedicated concept store. De opening van de tweede JEANS STUDIO ter wereld mag je dan ook gerust een mijlpaal noemen voor Jack & Jones in België.

Vieren van de lokale denim community

Het nieuwe winkelconcept brengt niet alleen een veelzijdigheid aan jeansbroeken naar Gent, het wordt ook een soort tweede woonkamer waar de denim lifestyle helemaal tot leven komt. Jack & Jones noemt het een men’s comfort zone waar geen verkopers maar denim dealers je met raad en daad bijstaan bij het uitzoeken van je favoriete jeanslook. En ze vertellen je ook hoe er optimaal zorg voor te dragen, met een gamma aan jeans care producten. Dat het om meer gaat dan enkel jeans en accessoires mag duidelijk zijn. It’s a lifestyle.

 .       

Lokale, Gentse wannahaves

Alles in de winkel is te koop, en het aanbod bestaat voor een groot deel uit lokale, Gentse wannahaves. Zo kan je er bijvoorbeeld terecht voor een gloednieuwe Gentse gin van The Ghentist of voor de pas gelanceerde Ramon, het alcoholvrije biertje van Brouwerij Roman. Maar ook originele geschenken en items waarvan je niet wist dat je ze eigenlijk hebben moest, zoals een hangover recovery kit of een tattoo care kit. Kortom: alles wat iemand met indigoblauw bloed en een voorliefde voor craftmanship kan gebruiken.

Beleving centraal

Een one-stop-shop dus, waar vooral ook op beleving zal worden ingezet. Zo komt er ook een coffee corner waar versgebrande koffie van de Gentse branderij L’Or geserveerd zal worden en is het de bedoeling om regelmatig in-store workshops te organiseren – rond denim natuurlijk, maar ook veel breder. Er staat bijvoorbeeld een knife making workshop op het programma, net als samenwerkingen met lokale artiesten. Vintage meubelstukken brengen het strakke, minimalistische interieur van de Gentse winkel verder tot leven.

De winkel opent op 25 juli in de Walpoortstraat 3. Eind augustus staat er een groots kick-off event gepland, maar wat er precies zal gebeuren, houdt het merk graag nog even geheim.